Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟι εμπορικές τράπεζες υποσχέθηκαν να στηρίξουν την κυπριακή τουριστική βιομηχανία
Ο ΣΤΕΚ ζητά μείωση των χρεωστικών επιτοκίων, καθώς και άλλων τραπεζικών χρεώσεων

Οι εμπορικές τράπεζες υποσχέθηκαν να στηρίξουν την κυπριακή τουριστική βιομηχανία

Ενόψει των δυσοίωνων εξελίξεων και προοπτικών που προκαλούν οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αντιπροσωπεία του ΣΤΕΚ (Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου) με επικεφαλής τον πρόεδρό του κ. Aκη Βαβλίτη, πραγματοποίησε […]

Ενόψει των δυσοίωνων εξελίξεων και προοπτικών που προκαλούν οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αντιπροσωπεία του ΣΤΕΚ<...> (Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου) με επικεφαλής τον πρόεδρό του κ. Aκη Βαβλίτη, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με ανώτατα διοικητικά στελέχη των τραπεζικών ιδρυμάτων του τόπου.

Κατά τις συναντήσεις, ο πρόεδρος του ΣΤΕΚ υπογράμμισε ιδιαίτερα την αναγκαιότητα και αδήριτη ανάγκη η βιομηχανία της φιλοξενίας, που είναι η ραχοκοκαλιά και το κύριο αναπτυξιακό υπόβαθρο της κυπριακής οικονομίας, και, που αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευάλωτη στην παγκόσμια οικονομική κρίση που σοβεί, να τύχει έμπρακτης και ουσιαστικής στήριξης από το τραπεζικό σύστημα της οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΤΕΚ εισηγήθηκε τη μείωση των χρεωστικών επιτοκίων, καθώς και άλλων τραπεζικών χρεώσεων, την αναστολή καταβολής για ένα τουλάχιστον έτος των τόκων και δόσεων κεφαλαίου, καθώς και την παραχώρηση αυξημένων διευκολύνσεων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε κεφάλαια κίνησης, τα οποία υπό τις σημερινές συνθήκες της αναμενόμενης σοβαρής κάμψης στον κύκλο εργασιών τους θα τις βοηθήσει να συνεχίσουν να λειτουργούν, διασφαλίζοντας έτσι τη συνέχιση της απασχόλησης του εργατικού τους δυναμικού και την πολύτιμη συνεισφορά τους στην οικονομία του τόπου.

Οι εκπρόσωποι των τραπεζικών ιδρυμάτων αναφέρθηκαν σε έμπρακτη συμπαράστασή τους προς τη ξενοδοχειακή βιομηχανία. Συμφώνησαν ταυτόχρονα με την αναγκαιότητα της σταδιακής μείωσης των δανειστικών επιτοκίων, η οποία κατά τους ίδιους θα γίνει αισθητή ιδιαίτερα από τα μέσα αυτού του χρόνου και μετέπειτα. Διαβεβαίωσαν παράλληλα ότι οι αξιόπιστοι και φερέγγυοι πελάτες τους θα τύχουν ιδιαίτερης προσοχής, καθώς και όποιων διευκολύνσεων ήθελαν ζητήσει στα πλαίσια των δυνατοτήτων των τραπεζών ώστε να αντεπεξέλθουν της κρίσης που σοβεί, και η οποία στην τουριστική βιομηχανία αναμένεται να γίνει αισθητή από το β΄ εξάμηνο και μετέπειτα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024