Τελευταία νέα
HomeΔιαμονή-ΔιατροφήΟι εστιάτορες της Ρόδου 'κράζουν' τους 'κράχτες'
Εστίαση

Οι εστιάτορες της Ρόδου 'κράζουν' τους 'κράχτες'

Οι κράχτες, δεν αποτελούν δημόσιες σχέσεις για τα εστιατόρια, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου κ. Γιάννης Κλούβας.

Κώδωνα κινδύνου κρούει ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου κ. Γιάννης Κλούβας στους συναδέλφους του κλάδου, διότι, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και τις προϋποθέσεις ενός προορισμού όπως η Ρόδος, θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να αναθεωρήσουν τις μέχρι τώρα συνήθειες και να αποφύγουν τα φαινόμενα του “κραχτισμού” και της αισχροκέρδειας.

“Ο αφανισμός του επαγγέλματος, προέρχεται σε μεγάλο βαθμό, από μερίδα ασυνείδητων, που παρασύρουν ολόκληρο τον κλάδο” τονίζει ο κ. Κλούβας, με αφορμή πρόσφατο περιστατικό αισχροκέρδειας κατά τουριστών, για να συμπληρώσει ότι, ανά τον κόσμο υπάρχουν εν δυνάμει επισκέπτες υψηλής οικονομικής στάθμης, που όμως, αντιστέκονται σθεναρά στο φαινόμενο του “κραχτισμού” και επιθυμούν να απέχουν από το ενοχλητικό “σπορ”.

“Το ζήτημα είναι, πως κάποιοι επιχειρηματίες και στις δύο περιπτώσεις, αναλαμβάνουν το ρίσκο της παράβασης του νόμου, παρά τις συνέπειες και παρά την αρνητική εικόνα, που δείχνει παντελή έλλειψη επαγγελματισμού. Η συγκεκριμένη κατάσταση, δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού, διότι, εκτός των άλλων, θίγει τα συμφέροντα των πολλών, ευσυνείδητων επιχειρηματιών, βεβηλώνει την εικόνα του τουριστικού προορισμού μας, προορισμών, αλλά και τη γενικότερη της χώρας.

Και το ανησυχητικό είναι, ότι, στην περίπτωση των κραχτών, λόγω της ακραίας, επιθετικής στάσης που ακολουθούν στις πλείστες των περιπτώσεων, δεν υπάρχουν περιθώρια στους υγιείς επαγγελματίες, να τους κρατήσουν μακριά από τους τουρίστες.

Μετά και τις τεράστιες διαστάσεις, που προσέλαβε το πρόσφατο φαινόμενο  σε διεθνές επίπεδο ενημέρωσης, θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει η ανάλογη κινητοποίηση των αρμοδίων, ώστε να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Να σημειωθεί ότι, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας της Παλιάς Πόλης, έχει καταγγελθεί αρκετές φορές, καθώς η παράβαση της αισχροκέρδειας, είναι επαναλαμβανόμενη εκ μέρους του.

Και επειδή, δυνατότητα του Σωματείου Εστιατόρων, περιορίζεται μόνο στην ενημέρωση και στην αποπομπή των συγκεκριμένων επιχειρηματιών, ως μη αναγνωρισμένους  από τον κλάδο, ενημερώσαμε αμέσως τους αρμόδιους, που εξουσιοδοτούνται από την Πολιτεία, να αποδώσουν τις ανάλογες ευθύνες και να λειτουργήσουν παραδειγματικά.

Έχουμε ήδη λοιπόν ειδοποιήσει με συγκεκριμένα στοιχεία τον δήμαρχο Ρόδου κ. Χατζηδιάκο, τον αντιδήμαρχο Παλιάς Πόλης κ. Κακούλη και τον Ειδικό Σύμβουλο ΠΝΑ κ. Κουνάκη και περιμένουμε, αφενός τις ΑΜΕΣΕΣ αντιδράσεις τους για τη συγκεκριμένη περίπτωση και αφετέρου, την περαιτέρω εντατικοποίηση ελέγχων, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τέτοιου είδους απαράδεκτα φαινόμενα”.

Και ο κ. Κλούβας  κατέληξε: “Θα πρέπει αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα να αποθαρρυνθούν, με την επιβολή αυστηρότατων ποινών και  να εφαρμοσθεί εδώ και τώρα, ο νόμος από τις αρχές του τόπου μας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024