Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΟι ιστορικές διαδρομές της Λέρου σε πρώτο πλάνο στη Philoxenia
Παρουσίαση από το Δήμο και τη Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού Λέρου

Οι ιστορικές διαδρομές της Λέρου σε πρώτο πλάνο στη Philoxenia

Ο Δήμος Λέρου, σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού, έδωσε δυναμικά το παρών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2008. Το περίπτερο της του Λέρου ήταν μαζί με τα άλλα […]

Ο Δήμος Λέρου, σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού, έδωσε δυναμικά το παρών στη<...> Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2008. Το περίπτερο της του Λέρου ήταν μαζί με τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου σε ένα χώρο που διέθεσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ο Δωδεκανησιακός Οργανισμού Τουρισμού.

Από πλευράς Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Καρανικόλας, ο αντιδήμαρχος κ. Εμμανουήλ Κουμπάρος και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Εμμανουήλ Μαραβέλιας και Δημήτρης Διαμαντάρας. Από την Τουριστική Επιτροπή ο κ. Χριστόδουλος Κοκκώνης, και από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη η κα Μαριέτα Καστή, ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία της κας Πετρούλας Καλαντράνη. To περίπτερο επισκέφθηκαν ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κος `Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο νομάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ο περιφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και πολλοί άλλοι επίσημοι.

Στα πλαίσια της έκθεσης η Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού οργάνωσε και παρουσίασε στα ΜΜΕ και σε τουριστικούς φορείς, τις “Ιστορικές Διαδρομές της Λέρου”. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο κ. Κόκκινος, η πρόεδρος του ΔΟΤ κα Δέσποινα Διακοσταυριανού και ο τ. διευθυντής του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Κατσιγιάννης. Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού τόνισε ότι ο τουρισμός έχει πάρει οριστικά τη σκυτάλη ως πρωταγωνιστής, στην αναπτυξιακή διαδικασία της Λέρου. Πολλά είναι τα στοιχεία εκείνα που συνθέτουν τη μοναδική εικόνα της Λέρου, που έγινε πηγή έμπνευσης και δημιουργίας από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας και κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό στις διακοπές στη Λέρο. Να γνωρίσουν την ιστορία, την παράδοση, την αρχιτεκτονική της, τον πολιτισμό, τα θρησκευτικά μνημεία, τους χορούς της, να μάθουν τα παραδοσιακά φαγητά της, να εξερευνήσουν το βυθό της που φιλοξενεί μέσα σε ένα μεγάλης, οικολογικής αξίας θαλάσσιο οικοσύστημα ένα μεγάλο αριθμό ναυαγίων του Παγκόσμιου Πολέμου. Και κατέληξε: “Η Λέρος, στηρίζοντας το παρόν και το μέλλον της στον τουρισμό, αναπτύσσει μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, μια ανάπτυξη που σέβεται το φυσικό, πολιτιστικό, ιστορικό και δομημένο περιβάλλον”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024