Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟι μετά Καλλικράτη δήμοι μπορούν να παρέχουν ολοκληρωμένές τουριστικές εμπειρίες
Συνάντηση του Π. Γερουλάνου με τουριστικούς φορείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Οι μετά Καλλικράτη δήμοι μπορούν να παρέχουν ολοκληρωμένές τουριστικές εμπειρίες

Συνάντηση με τους τουριστικούς φορείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχε χθες στην Τρίπολη ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από 21 Ενώσεις Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Καταλυμάτων, ο κ….

Συνάντηση με τους τουριστικούς φορείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχε χθες στην Τρίπολη ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος. Κατά<...> τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από 21 Ενώσεις Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Καταλυμάτων, ο κ. Γερουλάνος είχε την ευκαιρία να ακούσει αναλυτικά τα ζητήματα που απασχολούν τον τουριστικό κλάδο της Περιφέρειας. Οι φορείς των επαγγελματιών έθεσαν ζητήματα που αφορούν στη φορολογία και στην παροχή περαιτέρω κινήτρων για την ενίσχυση της απασχόλησης στον ξενοδοχειακό τομέα. Ζητήματα υποδομών και γενικής τουριστικής στρατηγικής, αλλά και η σημασία της τουριστικής εκπαίδευσης βρέθηκαν επίσης στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, μιλώντας στους εκπροσώπους των επαγγελματιών υπογράμμισε τη σημασία που έχει η μετάβαση στην ιδέα του τουρισμού των “εμπειριών”, αλλά και στην αναγκαιότητα δημιουργίας κοινών στόχων και δραστηριοτήτων μεταξύ των νομών της Πελοποννήσου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γερουλάνος ανέφερε: “Η Πελοπόννησος είναι γεμάτη από προορισμούς τόσο με φυσικό κάλλος όσο και με σπουδαία αρχαιολογική σημασία με παγκόσμια ακτινοβολία. Το ζητούμενο είναι να καταφέρει να τις δέσει σε οργανωμένες εμπειρίες και να αναβαθμιστεί έτσι το προϊόν και η ζωή όχι μόνο των επισκεπτών αλλά και των κατοίκων. Μέχρι σήμερα τις επιλογές στις προτεραιότητες για την Πελοπόννησο τις έκανε ένας Υπουργός με βάση την επιρροή τοπικών παραγόντων. Τώρα όμως δίνουμε το λόγο στις τοπικές κοινωνίες ώστε να ιεραρχήσουν τις επαγγελματικές προτεραιότητες με βάση τα δικά τους κριτήρια. Οι δυνατότητες που δίνει ο Καλλικράτης για οργανωμένες στρατηγικές θα πρέπει να αποτελέσει το πιο σημαντικό εργαλείο για τον αναπτυξιακό σας σχεδιασμό”.

Οι επαγγελματίες από τη μεριά τους εξέφρασαν την πεποίθηση ότι μετά τον Καλλικράτη, οι νέοι δήμοι έχουν αποκτήσει τη δυνατότητα παροχής ολοκληρωμένων τουριστικών εμπειριών που περιλαμβάνουν τόσο ορεινές όσο και παραθαλάσσιες και αρχαιολογικές τοποθεσίες. Τα προβλήματα και οι ανησυχίες τους ετέθησαν επί τάπητος και αναγνώρισαν την ανάγκη δημιουργίας ενιαίων οργάνων έκφρασης των προτεραιοτήτων του κλάδου και της τουριστικής προβολής των συνεργειών που οι περιοχές τους προσφέρουν.

Ο κ. Γερουλάνος το απόγευμα είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου – με τη συμμετοχή και των δημάρχων και των βουλευτών της περιφέρειας- οπότε ξεκίνησε και επίσημα η διαβούλευση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη δημιουργία της αναπτυξιακής στρατηγικής της περιφέρειας στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και του αθλητισμού, στο πεδίο της ενιαίας στρατηγικής και ιεράρχησης των προτεραιοτήτων που έχει εγκαινιάσει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

08/06/2023
07/06/2023
06/06/2023
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023