Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΟι Νικητές των Ξενοδοχειακών Βραβείων «ΜΟΡΦΕΑΣ 2007»
Οι «Mystery Guests» αποφάνθηκαν

Οι Νικητές των Ξενοδοχειακών Βραβείων «ΜΟΡΦΕΑΣ 2007»

Με έναν ακόμη νέο θεσμό συνεχίζεται η συνεισφορά της Helexpo στην πολιτική ποιοτικής αναβάθμισης του ελληνικού τουρισμού. Πρόκειται για τη χορήγηση των πρώτων Ξενοδοχειακών Βραβείων «Morpheus Hotel Awards by PHILOXENIA» κατόπιν ποιοτικής αξιολόγησης δεκάδων ξενοδοχείων…

Με έναν ακόμη νέο θεσμό συνεχίζεται η συνεισφορά της Helexpo στην πολιτική ποιοτικής αναβάθμισης του ελληνικού τουρισμού. Πρόκειται για τη χορήγηση των πρώτων Ξενοδοχειακών Βραβείων «Morpheus Hotel Awards by PHILOXENIA» κατόπιν<...> ποιοτικής αξιολόγηση δεκάδων ξενοδοχείων από τους «mystery guests» της Helexpo.

Η νέα αυτή κατηγορία βραβεύσεων έρχεται να συμπληρώσει τα «PHILOXENIA Tourism Awards», στα οποία βραβεύονται οι δημοφιλέστεροι ταξιδιωτικοί προορισμοί και τα δημοφιλέστερα ξενοδοχεία κατόπιν δημόσιας ανοικτής ψηφοφορίας στην ιστοσελίδα της PHILOXENIA.

Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που παρέθεσε η Helexpo προς τιμήν του ξενοδοχειακού κλάδου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, χορηγήθηκαν τα πρώτα βραβεία του νέου θεσμού. Συγκεκριμένα, απονεμήθηκαν τα βραβεία «ΜΟΡΦΕΑΣ» στα πέντε πρώτα ξενοδοχεία κάθε κατηγορίας βραβεύσεων, με τον πρώτο να λαμβάνει το «ΧΡΥΣΟ ΜΟΡΦΕΑ» και τους υπόλοιπους τέσσερις τον «ΑΡΓΥΡΟ ΜΟΡΦΕΑ».

Τα ξενοδοχεία που δήλωσαν συμμετοχή στη διαδικασία βράβευσης αξιολογήθηκαν από τους «mystery guests», δηλ. από επιθεωρητές που επισκέφτηκαν τα ξενοδοχεία ως κανονικοί πελάτες και κατέγραψαν με λεπτομέρεια τι προσφέρει το κάθε ξενοδοχείο. Οι επιθεωρητές βαθμολόγησαν πτυχές όπως το επίπεδο εξυπηρέτησης, την αισθητική και τον εξοπλισμό των δωματίων, την κουζίνα, τις δυνατότητες αναψυχής και ξεχώρισαν τους πέντε καλύτερους στις συνολικά έντεκα κατηγορίες βραβεύσεων.

Το «ΧΡΥΣΟ ΜΟΡΦΕΑ» στην κατηγορία του καλύτερου ξενοδοχείου πόλης κέρδισε η ιστορική «Μεγάλη Βρετανία» της Αθήνας. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο που συνδυάζει μια πολυετή παράδοση στη φιλοξενία υψηλοτάτου επιπέδου με την αισθητική αρτιότητα και την τεχνολογία αιχμής. Τον «ΑΡΓΥΡΟ ΜΟΡΦΕΑ» έλαβε το Hyatt Regency της Θεσσαλονίκης καθώς και τρία boutique hotels νέας γενιάς: το Life Gallery στην Εκάλη με το Daios Luxury Living και το Nikopolis στη Θεσσαλονίκη.

Στην κατηγορία του καλύτερου παραθεριστικού προορισμού πρώτευσε το Grecotel Mandola Rosa. Τμήμα του συγκροτήματος της Grecotel στην Κυλλήνη της Ηλείας, το Mandola Rosa γοητεύει με την αρχιτεκτονική γραμμή, τους κήπους και την εξαιρετική εξυπηρέτηση. Την πρώτη πεντάδα πλαισιώνει το Sani Asterias Suites της Χαλκιδικής καθώς και τρεις μονάδες της Grecotel: το Cape Sounio της Αττικής, το Eva Palace της Κέρκυρας και το Mykonos Blu της Μυκόνου.

Ιδιαίτερα έντονος ήταν ο συναγωνισμός για τις πέντε πρώτες θέσης της κατηγορίας του καλύτερου design ή boutique hotel. Την κορυφή κατέκτησε το Life Gallery της Εκάλης χάρη στην εντυπωσιακή μοντέρνα διακόσμηση και την εξυπηρέτηση υψηλοτάτου επιπέδου. Επίσης βραβεύτηκαν το Daios Luxury Living και το Nikopolis της Θεσσαλονίκης καθώς και το Grecotel Mykonos Blu με το Mykonos Theoxenia της Μυκόνου.

Το συγκρότημα του Sani Resort στη Χαλκιδική προσφέρει τις αρτιότερες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες για ξέγνοιαστες οικογενειακές διακοπές, γεγονός που επιβραβεύτηκε με τη χορήγηση του «ΧΡΥΣΟΥ ΜΟΡΦΕΑ» στην κατηγορία του φιλικότερου ξενοδοχείου για παιδιά. Επίσης βραβεύτηκε το Candia Park Village του Αγίου Νικολάου Κρήτης, το Grecotel Cape Sounio στην Αττική, το Grecotel Olympia Riviera Resort στην Κυλλήνη της Ηλείας καθώς και το ξενοδοχείο Meliton στο συγκρότημα Porto Carras Grand Resort της Χαλκιδικής.

Οι εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του κέντρου θαλασσοθεραπείας και spa εξασφάλισαν στο Grecotel Olympia Riviera Thalasso της Κυλλήνης Ηλείας τον τίτλο του καλύτερου ξενοδοχειακού spa. Βραβεία έλαβαν επίσης το ιστορικό Θέρμαι Σύλλα στην Αιδηψό Ευβοίας, το κέντρο θαλασσοθεραπείας του ξενοδοχείου Meliton στο συγκρότημα Porto Carras Grand Resort της Χαλκιδικής καθώς και δύο spa σε ξενοδοχεία πόλης: τη «Μεγάλη Βρετανία» της Αθήνας και την Domotel Xeniaστο Βόλο.

Μερικά από τα πιο εντυπωσιακά καταλύματα της Μεσογείου συναγωνίστηκαν για τον τίτλο της καλύτερης ξενοδοχειακής σουίτας ή βίλας. Την πρωτιά κατέκτησε το πανέμορφο Palazzo Imperiale στο Grecotel Corfu Imperial της Κέρκυρας χάρη στη διακόσμηση, την πολυτέλεια και την άψογη εξυπηρέτηση. Εξίσου εντυπωσιακές και οι υπόλοιπες σουίτες που βραβεύτηκαν όπως οι Βασιλικές Σουίτες στη «Μεγάλη Βρετανία» και το King George Palace της Αθήνας, το Cape Sounio Estate στο Grecotel Cape Sounio και το Royal Pavilion στο Grecotel Mandola Rosa.

Ο «ΧΡΥΣΟΣ ΜΟΡΦΕΑΣ» για την καλύτερη κουζίνα δεν μπορούσε παρά να δοθεί στο συγκρότημα Sani Resort της Χαλκιδικής. Εκεί δημιουργήθηκε ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός της Ελλάδας με τη λειτουργία τεσσάρων gourmet εστιατορίων καθώς και δέκα άλλων επιλογών για φαγητό. Επίσης βραβεύτηκαν τα εξαιρετικά εστιατόρια του Domotel Les Lazaristes και του Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη, του Grecotel Eva Palace στην Κέρκυρα καθώς και του St. George Lycabettus στην Αθήνα.

Η πρωτιά στην κατηγορία για το καλύτερο πρωινό πήγε στο Grecotel Mandola Rosa χάρη στο όμορφο περιβάλλον, τις εξαιρετικές παρασκευές και το ιδιαίτερα εξυπηρετικό προσωπικό. Στην ίδια κατηγορία διακρίθηκε το Θέρμαι Σύλλα, το Classical Makedonia Palace, το Hyatt Regency και το Sani Asterias Suites.

Το Grecotel Mandola Rosa πρώτευσε επίσης στην κατηγορία για το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο. Μαζί του βραβεύτηκαν ο «Ανωβολιός» στο Πήλιο, η «Μεγάλη Βρετανία», το Grecotel Cape Sounio και το Sani Asterias Suites.

Το ενθουσιώδες και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του Sani Asterias Suites τού εξασφάλισε το «ΧΡΥΣΟ ΜΟΡΦΕΑ» για το καλύτερο σέρβις. Επίσης διακρίθηκαν για το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης τα ξενοδοχεία Daios Luxury Living, Domotel Xenia Βόλου, Grecotel Corfu Imperial και Life Gallery.

Μερικά από τα ξενοδοχεία που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό ξεχώρισαν για τις πολλές πρωτότυπες ιδέες και τις έξυπνες λύσεις που εφάρμοσαν προκειμένου να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες τους. Ο «ΧΡΥΣΟΣ ΜΟΡΦΕΑΣ» στην κατηγορία της καινοτομίας απονεμήθηκε στο Life Gallery, ενώ «ΑΡΓΥΡΟ ΜΟΡΦΕΑ» έλαβε το Classical Baby Grand της Αθήνας, το Daios Luxury Living, το Mykonos Grace της Μυκόνου καθώς και το Paradise Island Villas στον Ανισσαρά του Ηρακλείου Κρήτης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024