Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΟι Οικοδράσεις στην 3η Γιορτή Αγροτουρισμού Χίου

Οι Οικοδράσεις στην 3η Γιορτή Αγροτουρισμού Χίου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η Γιορτή Αγροτουρισμού της Ν.Α. Χίου, που πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Κήπο Χίου αρχές Αυγούστου. Οι “Οικοδράσεις” συμμετείχαν για δεύτερη συνεχόμενη φοράστη Γιορτή Αγροτουρισμού Χίου με […]

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η Γιορτή Αγροτουρισμού της Ν.Α. Χίου, που πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Κήπο Χίου αρχές Αυγούστου. Οι “Οικοδράσεις” συμμετείχαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά<…>στη Γιορτή Αγροτουρισμού Χίου με δικό τους περίπτερο, όπου παρείχαν πληροφόρηση σχετικά με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και τον οικοτουρισμό σε υποψήφιους επενδυτές, καθώς και σε φορείς του νησιού και άλλων περιοχών που βρέθηκαν στην έκθεση.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Μάκρας Κωνσταντίνος, πραγματοποίησε ομιλία στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων με θέμα “Οικοτουρισμός και Ανάπτυξη”, όπου παρουσιάστηκαν οι θέσεις του «Περιφερειακού Δικτύου Οικοτουριστικών Πρωτοβουλιών – Οικοδράσεις» οι οποίες προωθούν τη συνεργασία μεταξύ των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, των ΜΚΟ και των ιδιωτών επενδυτών στους τομείς της πολιτιστικής και πράσινης επιχειρηματικότητας.

«Το ζητούμενο είναι να περάσουν οι δημιουργικές ιδέες στην τοπική αυτοδιοίκηση, να δημιουργηθεί απασχόληση για τους νέους μέσα από δράσεις οικοτουρισμού, να αναληφθούν «έξυπνες» δράσεις και δημιουργικές πρωτοβουλίες για τη δημιουργία «τόπων» και προϊόντων με ταυτότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

Η έκθεση αναπτύχθηκε σε 59 περίπτερα, όπου αντιπροσωπεύθηκαν τοπικά προϊόντα, εκδόσεις, φορείς και πολιτιστικοί σύλλογοι. Τη φετινή χρονιά για πρώτη φορά φιλοξενήθηκαν σε περίπτερο φορείς από όλη την Ελλάδα που έχουν σχέση με αγροτουριστικές δραστηριότητες και πιο συγκεκριμένα οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Εύβοιας, Γρεβενών, Καστοριάς, και Φλώρινας, το Επιμελητήριο Σάμου και το Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίο Λέσβου.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη καθ` όλη τη διάρκεια της έκθεσης, τόσο στο χώρο της έκθεσης, όσο και στο χώρο των παράλληλων εκδηλώσεων και των μουσικών εκδηλώσεων. Σύμφωνα με την διοργανώτρια αρχή η προσέλευση φέτος ήταν 20.000 επισκέπτες, 2.000 περισσότεροι από πέρυσι.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024