Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΟι προτεραιότητες και η νέα στρατηγική του ΠΟΤ για τα έτη 2010-2011
Παρών και ο γενικός γραμματέας του Υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης, Σπ. Ευσταθόπουλος

Οι προτεραιότητες και η νέα στρατηγική του ΠΟΤ για τα έτη 2010-2011

Τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Aρη Σπηλιωτόπουλο, εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος στη συνάντηση Υψηλών Αξιωματούχων στην έδρα του…

Τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Aρη Σπηλιωτόπουλο, εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου<...> κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος στη συνάντηση Υψηλών Αξιωματούχων στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) στη Μαδρίτη, με θέμα τις προτεραιότητες και τη νέα στρατηγική του ΠΟΤ για τα έτη 2010-2011, εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Στη συνεδρίαση, που διεξήχθη υπό το γενικό γραμματέα του Οργανισμού, κ. Francesco Frangialli, τον αναπληρωτή γραμματέα κ. Taleb Rifai και τον υπεύθυνο για την Ευρώπη κ. Eduardo Fayos-Sola, συμμετείχαν εκπρόσωποι 28 κρατών-μελών του ΠΟΤ από την ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης.

Στις συζητήσεις κυριάρχησε το θέμα της επίδρασης της χρηματοπιστωτικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, οι επιπτώσεις της στην οικονομία των χωρών της Ευρώπης και ειδικότερα ο αντίκτυπος που αναμένεται να έχει στον τουριστικό κλάδο. Επίσης, συζητήθηκαν εκτενώς οι προτεραιότητες ανά τομέα και ο σχεδιασμός της νέας στρατηγική του ΠΟΤ για την περιοχή της Ευρώπης κατά τα έτη 2010-2011, την οποία καλούμαστε να προσαρμόσουμε από κοινού τα κράτη μέλη, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εποχής που διανύουμε.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου ενημέρωσε την ηγεσία του ΠΟΤ για τις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα στην επαναφορά του τομέα τουρισμού στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Ανταγωνιστικότητας, καθώς και στην εισαγωγή του τομέα στις προτεραιότητες των υπολοίπων θεσμικών Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συζητήθηκαν επίσης πιθανοί τρόποι συνεργασίας μεταξύ του ΠΟΤ και της Ε.Ε.

Η επόμενη συνάντηση των κρατών μελών της περιοχής της Ευρώπης με θέμα τη διαμόρφωση της στρατηγικής του οργανισμού, θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιανουάριο, στην Ισπανία, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης FITUR.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024