Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟι Ρώσοι ήρθαν στη Χαλκιδική

Οι Ρώσοι ήρθαν στη Χαλκιδική

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κινείται σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κ. Γεράσιμο Μπακογιάννη, η τουριστική κίνηση στο νομό. «Από το μήνα Μάιο παρατηρείται μία συνεχόμενη αύξηση της τουριστικής κίνησης σε σχέση με τους αντίστοιχους περσινούς μήνες…

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κινείται σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κ. Γεράσιμο Μπακογιάννη, η τουριστική κίνηση στο νομό. «Από το μήνα Μάιο παρατηρείται μία συνεχόμενη αύξηση της τουριστικής κίνησης σε σχέση με τους αντίστοιχους περσινούς μήνες η οποία τοποθετείται στο 10%», αναφέρει στο TravelDailyNews<...> o κ. Μπακογιάννης και συνεχίζει: «Ειδικά για τον Αύγουστο οι πληρότητες στα ξενοδοχεία του νομού κινούνται στο 100%».

Αναμφισβήτητα σημαντική συμβολή σε αυτή την θετική για τον τουρισμό της Χαλκιδικής εξέλιξη έχει και η βελτίωση των συνθηκών έκδοσης βίζας από το ελληνικό προξενείο της Ρωσίας. «Η Γερμανία, η Αγγλία και το Βέλγιο αποτελούν πολύ σημαντικές αγορές για την περιοχή μας! Ωστόσο, η επίλυση έστω και σε μερικό βαθμό, της έκδοσης βίζας από τη Ρωσία είναι καταλυτικής σημασίας στοιχείο και βοηθάει πολύ τον τουρισμό μας. Ο Μάιος κινήθηκε αυξητικά κατά 40% από Ρωσία ενώ ο Ιούνιος και ο Ιούλιος σε επίπεδα που πλησιάζουν το 35%» . Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα και μετά από συντονισμένες προσπάθειες φορέων του τουρισμού, οι βίζες που εγκρίνονται την ημέρα από 1000 που ήταν ανήλθαν σε 1500-1600. Δυστυχώς όμως, όπως επισημαίνει ο κ. Μπακογιάννης, το πρόβλημα παραμένει με άλλες χώρες, όπως των Σκοπίων, όπου οι υπάλληλοι του προξενείου δεν είναι συνεργάσιμοι!

Η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, με αφορμή και την συζήτηση για τους πόρους από το Δ`ΚΠΣ ετοιμάζει και θα προτείνει τις επόμενες ημέρες σειρά έργων που πρέπει να διεκδικήσει η Χαλκιδική για την επίλυση σημαντικών της προβλημάτων. Ειδικότερα, προτείνει την δημιουργία φραγμάτων με στόχο την επίλυση του προβλήματος υδροδότησης που αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές, ενώ επίσης προτείνει την ίδρυση οικολογικών και θεματικών πάρκων τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην περαιτέρω βελτίωση του τουριστικού προϊόντος. Ο κ. Μπακογιάννης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ίδρυση του δικτύου γηπέδων γκολφ, όπου αυτή την περίοδο η νομαρχία έχει αναθέσει σε μελετητή να ελέγξει τις προτεινόμενες περιοχές και κατά πόσο αυτές μπορεί να αποτελέσουν κατάλληλες τοποθεσίες για την κατασκευή γηπέδων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024