Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟι Σέρβοι τουρίστες μπορεί να φτάσουν και το 1 εκατομμύριο στην Ελλάδα
Περιφέρεια

Οι Σέρβοι τουρίστες μπορεί να φτάσουν και το 1 εκατομμύριο στην Ελλάδα

Ο πρέσβης της της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ελλάδα Dusan Spasojevic δήλωσε ότι πολλοί Σέρβοι απ’όσους πήγαιναν στην Τουρκία επιλέγουν τώρα την Ελλάδα για τις διακοπές τους και εκτίμησε ότι ο αριθμός τους φέτος μπορεί να φθάσει και το 1 εκατ. έναντι περίπου 700.000 τα προηγούμενα χρόνια.

Τον Δήμο Βόλβης επισκέφθηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου ο πρέσβης της της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ελλάδα Dusan Spasojevic και ο Σέρβος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Sinisa Pavic, έπειτα από πρωτοβουλία του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Σε αίθουσα του πρώην δημαρχείου στην Ασπροβάλτα, τους κ.κ. Spasojevic και Pavic, υποδέχθηκε ο δήμαρχος Βόλβης κ. Διαμαντής Λιάμας, παρουσία του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Σάββα Αναστασιάδη, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων. Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν οι διοικήσεις των τουριστικών φορέων Ασπροβάλτας-Βρασνών και Σταυρού, επιχειρηματίες και επαγγελματίες απ’όλο τον Δήμο Βόλβης, οι οποίοι διατύπωσαν ερωτήσεις σχετικά με τους Σέρβους τουρίστες και τις επενδύσεις στη Σερβία.

Ο κ. Λιάμας υπογράμμισε τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των δυο πλευρών, με κύριο συνδετικό κρίκο τους χιλιάδες Σέρβους τουρίστες που παραθερίζουν κάθε χρόνο σε Ασπροβάλτα, Βρασνά και Σταυρό, καθώς και τους διερχόμενους προσκυνητές του Αγίου Όρους. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στο πρωτόκολλο αδελφοποίησης που έχει υπογραφεί με τον δήμο του Κρούσεβατς, τις πολιτιστικές ανταλλαγές με τον Δήμο του Νις, τη φιλοξενία παιδιών από το Κοσσυφοπέδιο στις κατασκηνώσεις του Σταυρού, αλλά και στη βούληση του δήμου Βόλβης, για την ανάπτυξη και άλλων τομέων συνεργασίας, όπως για παράδειγμα στην παιδεία, τον αθλητισμό, το περιβάλλον και την ενέργεια.

Ο Σέρβος πρέσβης επισήμανε ότι δεν είναι τυχαίο πως η πρώτη περιοχή που επισκέπτεται εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης είναι ο Δήμος Βόλβης. Τόνισε, το πόσο γνωστές και φιλόξενες είναι οι περιοχές του Στρυμονικού κόλπου στους Σέρβους και χαρακτήρισε γενικότερα ευοίωνες τις προοπτικές αυξημένης έλευσης τουριστών από τη Σερβία το φετινό καλοκαίρι. Ειδικότερα σημείωσε ότι πολλοί απ’όσους πήγαιναν στην Τουρκία, επιλέγουν τώρα την Ελλάδα για τις διακοπές τους και εκτίμησε ότι ο αριθμός τους φέτος μπορεί να φθάσει και το 1.000.000 έναντι περίπου 700.000 τα προηγούμενα χρόνια, ένα μεγάλο μέρος των οποίων θα κατευθυνθεί και στα παραθεριστικά θέρετρα του δήμου Βόλβης. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους στενούς δεσμούς που συνδέουν Ελλάδα και Σερβία, όπως η ορθόδοξη πίστη, καθώς και στις δυνατότητες που προσφέρονται στους Έλληνες επιχειρηματίες για επενδύσεις στη χώρα του, η οποία επιπλέον αποτελεί πύλη εισόδου με μηδενικούς δασμούς και για τη ρωσική αγορά.

Ο πρόεδρος και ο β’ αντιπρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ.κ. Κώστας Γεωργάκος και Λευτέρης Γεωργιάδης, αναφέρθηκαν στις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης των εμπορικών σχέσεων των δυο χωρών, που σήμερα βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σε αναντιστοιχία με τις άψογες ελληνοσερβικές σχέσεις. Ανάμεσα στα δώρα που προσφέρθηκαν στον Σέρβο πρέσβη, ήταν και μια φανέλα (διπλής όψης) του ΠΑΟΚ και της Παρτιζάν (είναι “αδελφοποιημένοι” οι φίλαθλοι των δυο ομάδων).

Η επίσκεψη της σερβικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, ολοκληρώθηκε με την αμοιβαία διαβεβαίωση της άμεσης διοργάνωσης δράσεων και εκδηλώσεων, στο πλαίσιο ενδυνάμωσης της οικονομικής συνεργασίας με την περιοχή του δήμου Βόλβης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024
05/07/2024