Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟι tour operators πιέζουν για μείωση τιμών στο Ιόνιο
Μεγάλη πτώση στις αφίξεις στη Ζάκυνθο το 2008

Οι tour operators πιέζουν για μείωση τιμών στο Ιόνιο

Πιέσεις για μειώσεις στις τιμές των συμβολαίων για το 2009, δέχονται ήδη οι ξενοδόχοι από τους tour operators,
σύμφωνα με τις δηλώσεις της προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ζακύνθου-Λαγανά, κας Χριστίνας Τετράδη, στην εκπομπή “Business & Travel”…

Πιέσεις για μειώσεις στις τιμές των συμβολαίων για το 2009, δέχονται ήδη οι ξενοδόχοι από τους tour operators,
σύμφωνα με<...> τις δηλώσεις της προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ζακύνθου-Λαγανά, κας Χριστίνας Τετράδη, στην εκπομπή “Business & Travel”, στο οικονομικό κανάλι sbc. Παράλληλα, πιέσεις και από την πλευρά των τραπεζών δέχονται οι ξενοδόχοι και, συγκεκριμένα, όσον αφορά στα επιτόκια και τις δόσεις των δανείων. Πρόκειται για γεγονός που δρα απαγορευτικά στον εκ νέου δανεισμό των επιχειρηματιών του κλάδου, ακόμα κι αν ο δανειοδότηση αποσκοπεί στην ένταξη των επιχειρήσεων στον αναπτυξιακό νόμο.

Την ίδια στιγμή, όπως σημείωσε η κα Τετράδη, με αρκετά μεγάλη πτώση στις αφίξεις και συνακόλουθα στα έσοδα και τις πληρότητες, έκλεισε το 2008 τόσο για το νησί της Ζακύνθου όσο και για το Ιόνιο γενικότερα. Τόνισε μάλιστα πως ειδικά για την Ζάκυνθο η παραμονή των τουριστών έχει μειωθεί -κατά μ.ο.- πλέον στις πέντε ημέρες. Όσον αφορά στην τουριστική προβολή ο Δήμος Λαγανά έχει εγκρίνει κονδύλι ύψους 250.000 ευρώ, ενώ γίνεται προσπάθεια για άνοιγμα σε νέες αγορές όπως η Ρωσία και γενικότερα στις αγορές της ανατολικής Ευρώπης.

Τέλος, η κα Τετράδη ανακοίνωσε πως έχει εξαγγελθεί η δημιουργία μαρίνας στο νησί, με στόχο την ανάπτυξη της
κρουαζιέρας. Το έργο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φάση της δημοπράτησης, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι
του 2009.

Εν τω μεταξύ, την έλλειψη προσωπικού στην περιφερειακή υπηρεσία τουρισμού της Πελοποννήσου, τόνισε ο πρόεδρος της
Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας, κ. Δημήτρης Πολλάλης, στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Πολλάλης, “Η υπηρεσία δε λειτουργεί σωστά. Δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες και των πέντε νομών της Πελοποννήσου”.

Σχετικά με το 2008, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας, ανέφερε πως δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική χρονιά, καθώς ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών του νομού είναι Έλληνες- αντιπροσωπεύουν το 80% του συνολικού αριθμού επισκεπτών- και όπως ο ίδιος σημείωσε, “τα ελληνικά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και, επομένως, το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτούν είναι οι διακοπές”. Αναφορικά με τις υποδομές του νομού, ο κ. Πολλάλης υπογράμμισε πως σύντομα θα κατασκευαστεί ο καινούργιος αυτοκινητόδρομος της Σπάρτης, ενώ πολλά έργα υποδομών στο εσωτερικό οδικό δίκτυο βρίσκονται σε εξέλιξη. Τέλος, ο κ. Πολλάλης ανέφερε την ύπαρξη σχεδίων για την ίδρυση νέου αεροδρομίου στην Λακωνία, αφού τόσο το αεροδρόμιο της Τρίπολης αντιμετωπίζει προβλήματα για τα πολιτικά αεροσκάφη, ενώ το υφιστάμενο αεροδρόμιο στα Κύθηρα δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του νομού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024