Τελευταία νέα
HomeΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΟλ. Αναστασοπούλου: 'Συνεργαζόμαστε με τον HAPCO & DES για σχεδιάσουμε τη στρατηγική μας στον συνεδριακό τουρισμό'
MICE

Ολ. Αναστασοπούλου: 'Συνεργαζόμαστε με τον HAPCO & DES για σχεδιάσουμε τη στρατηγική μας στον συνεδριακό τουρισμό'

Το 2019 η Αθήνα κέρδισε την καλύτερη διάκριση που έχει πετύχει ποτέ στη διεθνή κατάταξη του συνεδριακού τουρισμού για το 2019, ανεβαίνοντας στη 17η θέση, από την 24η στην οποία βρισκόταν το 2018.

Στο 11ο Συνέδριο Hapco & DES: Reconnect to Accelerate συμμετείχε η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κα Ολυμπία Αναστασοπούλου όπου μίλησε για μια από τις μεγάλες προτεραιότητες του Υπουργείου Τουρισμού, τον συνεδριακό τουρισμό MICE (Meetings, Incentives, Conferences & Exhibitions) στα πλαίσια της θεματικής ενότητας “Η θέση των ελληνικών ιατρικών συνεδρίων στην πολιτική ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού”, στην οποία μίλησε και η κα Ειρήνη Τόλη, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO & DES (Hellenic Association of Professional Congress Organizers & Destinations Events Specialists), ενώ συντόνιζαν ο κ. Μιχάλης Βλατάκης, αντιπρόεδρος της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) και πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, καθώς και ο κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (FedHATTA).

Συγκεκριμένα στην τοποθέτησή της, η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης τόνισε μεταξύ άλλων ότι “δίνουμε μεγάλη έμφαση στην διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος με την υπέρβαση του κλασικού μοντέλου ‘θάλασσα και ήλιος’, ενώ στοχεύουμε στην επέκταση της τουριστικής περιόδου τόσο χωρικά, όσο και χρονικά καθώς και στην προώθηση του θεματικού τουρισμού όπως είναι και o συνεδριακός (MICE)”.

Παράλληλα, όπως ανέφερε η κα Αναστασοπούλου, στον ευρύτερο χώρο του MICE όπου εντάσσονται όλες οι συναθροίσεις, συγκεντρώσεις και τα  ταξίδια ομάδων κοινού επαγγελματικού ενδιαφέροντος, μια από τις σημαντικότερες μορφές MICE είναι τα Επιστημονικά, Ιατρικά, Φαρμακευτικά, Συνέδρια εταιρειών ή Επιστημονικών εταιρειών και σωματείων, Πανεπιστημίων, Εκπαιδευτικού ή Επαγγελματικού χαρακτήρα.

Επιπροσθέτως, η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης επεσήμανε “η συνεδριακή δραστηριότητα α) συμβάλλει θετικά στην ενίσχυση των υποδομών και κατά συνέπεια στην ανάπτυξη με την κατασκευή ή/και ανακαίνιση συνεδριακών χώρων και ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, β) ενισχύει την απασχόληση και γ) διαφημίζει την χώρα διεθνώς, ενώ δ) δημιουργεί και αυξάνει την ζήτηση ταξιδιωτικών και τουριστικών υπηρεσιών (διαμονές, διακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, δείπνα, γεύματα κ.λπ.) ενισχύοντας την εθνική οικονομία”.

Ταυτόχρονα, η κα Αναστασοπούλου υπογράμμισε ότι “ο επαγγελματικός και συνεδριακός τουρισμός στην Ελλάδα κατέγραψε το 2019 σημαντική άνοδο σε ευρωπαϊκή, αλλά και παγκόσμια κατάταξη και η χώρα ξεκίνησε να διεκδικεί τη θέση που της αρμόζει. Η Ελλάδα στον ευρωπαϊκό χάρτη συνεδριακού τουρισμού βρέθηκε στη 13η θέση, ενώ στον παγκόσμιο στην 21η θέση. Η Αθήνα κέρδισε την καλύτερη διάκριση που έχει πετύχει ποτέ στη διεθνή κατάταξη του συνεδριακού τουρισμού για το 2019, ανεβαίνοντας στη 17η θέση, από την 24η στην οποία βρισκόταν το 2018. H Θεσσαλονίκη κατατάχθηκε πλέον σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην 39η θέση από την 53η στην οποία βρισκόταν το 2018 και σε παγκόσμιο επίπεδο στην 70η θέση”.

Τέλος, όπως τόνισε η κα Αναστασοπούλου “έχουμε ήδη ξεκινήσει να συνεργαζόμαστε με την HAPCO & DES προκειμένου να σχεδιάσουμε την στρατηγική μας για τον συνεδριακό τουρισμό πάνω σε αναπτυξιακές βάσεις, ενώ ταυτόχρονα δουλεύουμε στα πλαίσια του ΕΟΤ, ώστε ο συνεδριακός τουρισμός να γίνει μια σημαντική προτεραιότητα στα πλαίσια της επικοινωνιακής μας στρατηγικής”.

23/07/2024
22/07/2024
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024