Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΟλα έτοιμα για τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης
Α. Σαμαράς: Μοναδική στέγη πολιτισμού για ολόκληρο τον κόσμο

Ολα έτοιμα για τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης

Συνεργασία με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης καθ. Δημήτρη Παντερμαλή, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής. Ο υπουργός Πολιτισμού Α. Σαμαράς τόνισε ότι το…

Συνεργασία με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης καθ. Δημήτρη Παντερμαλή, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο<...> πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής. Ο υπουργός Πολιτισμού Α. Σαμαράς τόνισε ότι το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης θα γίνει σε λίγες μέρες μια μοναδική στέγη πολιτισμού για ολόκληρο τον κόσμο. “Ήδη, πρόσθεσε, τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης με πολύ θετικό τρόπο ρίχνουν το φως τους πάνω στην Ελλάδα, πάνω στην Ακρόπολη και πάνω στα αριστουργήματα του Μουσείου. Έχουμε κάνει, είπε, όλη την προετοιμασία που απαιτείται και γι`αυτήν ενημερώσαμε τον πρωθυπουργό και είμαι βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά, το Σάββατο”. Ο κ. Παντερμαλής από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι τα εγκαίνια του Μουσείου θα είναι λαμπρά, αλλά συγχρόνως θα είναι οικεία, αφού εκτός από τους επίσημους, τρεις ημέρες θα δέχεται τον ανώνυμο πολίτη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα Μάρμαρα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο και αν θα έρθουν κάποια μέρα στο Μουσείο, ο κ. Σαμαράς παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις του, ενώ σε άλλο ερώτημα για την κρίση στη ΝΔ, ο υπουργός Πολιτισμού είπε, “είναι πολύ σημαντικό το θέμα για να πούμε ο,τιδήποτε άλλο”.

Ταξίδι στην πολιτιστική μας κληρονομιά

Πέντε ημέρες πριν από την τελετή των εγκαινίων του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, ανοίγουν σήμερα οι πύλες της ηλεκτρονικής του διεύθυνσης (www.theacropolismuseum.gr). Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα μέσω του ιστότοπου να περιηγηθεί στους χώρους, την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας του Μουσείου.

Είναι ένας ηλεκτρονικός χάρτης, που διαγράφει ένα ταξίδι στη μοναδική πολιτιστική μας κληρονομιά, ξεδιπλώνοντας τη διαδρομή από την αρχαϊκή εποχή μέχρι σήμερα. Μια διαδρομή που δεν αφορά μόνο στα εκθέματα και την ιστορία μας, αλλά και στη σύγχρονη εικόνα του ελληνικού πολιτισμού, καθώς το Μουσείο της Ακρόπολης αποτελεί έναν από τους καλύτερους εκπροσώπους του.

Η περιήγηση γίνεται μέσα από έξι ενότητες, που δίνουν πληροφορίες για:
1.Τον τρόπο λειτουργίας του μουσείου (ωράριο, προσβασιμότητα, υποδομές, κλπ)
2.Τις συλλογές (εκθέματα, ιστορικά στοιχεία, κλπ)
3.Τα εκπαιδευτικά προγράμματα
4.Το Μουσείο (οργάνωση, ιστορία, κλπ)
5.Την προβολή του Μουσείου (ενημερωτικό και φωτογραφικό υλικό, γραφείο Τύπου, επικοινωνία)
6.Τα εισιτήρια

Μέσα από την ιστοσελίδα αυτή, εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε ελληνικό Μουσείο το σύστημα του e-ticketing. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο επιτρέπει σε όλους, από οπουδήποτε στον κόσμο, να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στο Μουσείο, προσδιορίζοντας με ακρίβεια την ημέρα ακόμα και την ώρα της επίσκεψής τους. Η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή θα διευκολύνει το Μουσείο στη διαχείριση του ωραρίου των επισκεπτών και ταυτόχρονα θα αποσυμφορήσει ενδεχόμενες ουρές αναμονής στις εισόδους του.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, στις 11 π.μ., με την έναρξη δηλαδή της λειτουργίας της ιστοσελίδας, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήριά τους (που ως γνωστόν κοστίζουν 1 Ευρώ) μέσω της υπηρεσίας e-ticketing.

Για τις τρεις πρώτες ημέρες λειτουργίας του Μουσείου, δηλαδή την Κυριακή 21, τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Ιουνίου 2009, οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με εισιτήριο αγορασμένο από την υπηρεσία e-ticketing, καθώς για αυτές τις ημέρες μόνο δεν θα πωλούνται εισιτήρια στα ταμεία του Μουσείου. Τα εισιτήρια που θα διατεθούν για το συγκεκριμένο τριήμερο αφορούν σε τρεις χρονικές ζώνες (9π.μ., 11π.μ. και 6μ.μ.) ανά ημέρα, με μέγιστο αριθμό 250 επισκεπτών ανά χρονική ζώνη. Οι επισκέπτες των τριών αυτών πρώτων ημερών, θα έχουν την εξαιρετική ευκαιρία να περιηγηθούν το Μουσείο συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρό του, καθηγητή κ. Δ. Παντερμαλή και την ομάδα αρχαιολόγων του Μουσείου.

Η ιστοσελίδα επιφυλάσσει και μια ακόμα έκπληξη: Το Σάββατο, 20 Ιουνίου 2009, όλοι οι επισκέπτες της από οπουδήποτε στον κόσμο θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα εγκαίνια του Μουσείου μέσα από την απευθείας μετάδοση στο www.theacropolismuseum.gr.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024