Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΌλη η Κέρκυρα μια γιορτή για την Ημέρα της Ευρώπης
Eκδηλώσεις από τη Νομαρχία Κέρκυρας και το Δήμο Κερκυραίων

Όλη η Κέρκυρα μια γιορτή για την Ημέρα της Ευρώπης

Επιτυχία σημείωσε ο πρώτος πανηγυρικός εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης στην Κέρκυρα, το περασμένο Σάββατο 9 Μαΐου. Σαράντα και πλέον μουσικά, χορευτικά, χορωδιακά και καλλιτεχνικά σχήματα, με πάνω από χίλιους […]

Επιτυχία σημείωσε ο πρώτος πανηγυρικός εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης στην Κέρκυρα, το περασμένο Σάββατο 9 Μαΐου. Σαράντα και πλέον<...> μουσικά, χορευτικά, χορωδιακά και καλλιτεχνικά σχήματα, με πάνω από χίλιους πεντακόσιους συντελεστές, συμμετείχαν εθελοντικά στις εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσε η Νομαρχία Κέρκυρας και ο Δήμος Κερκυραίων σε κεντρικά σημεία της παλιάς πόλης της Κέρκυρας. Ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες παρακολούθησαν ενθουσιασμένοι τις πλούσιες εκδηλώσεις και χειροκρότησαν θερμά τους καλλιτέχνες.
Από τις 11 το πρωί του Σαββάτου, γέμισε ήχους, χρώματα και μελωδίες η παλιά πόλη, ενώ αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, με την λήξη των εκδηλώσεων, ντόπιοι και επισκέπτες συμμετείχαν αυθόρμητα στους τελευταίους παραδοσιακούς χορευτικούς ρυθμούς.

Φιλαρμονικές, καντάδες, μαντολινάτες, χορωδίες με πλούσιο πρόγραμμα, παιδικές χορωδίες, παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, από την πόλη και την ύπαιθρο, ομάδες σύγχρονου χορού αλλά και ζωγράφοι, φωτογράφοι, έβαλαν τη δική τους “πινελιά” στον «καμβά» των εκδηλώσεων. Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στους Δήμους Αχιλλείων, Εσπερίων και Θιναλίων. Μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές, η Κέρκυρα ανέδειξε το πλούσιο ντόπιο πολιτιστικό της δυναμικό που αποτελεί τη ζωντανή συνέχεια πολιτιστικής παράδοσης αιώνων.

Ο νομάρχης Κέρκυρας κ. Στέφανος Πουλημένος, ο δήμαρχος Κερκυραίων κ. Σωτήρης Μικάλεφ, οι αντινομάρχες, αλλά και νομαρχιακοί σύμβουλοι παρακολούθησαν τις περισσότερες από τις εκδηλώσεις διαπιστώνοντας επιτόπου τη μεγάλη απήχησή τους στο κοινό αλλά και την ανάγκη να υπάρξει συνέχεια στην ανάδειξη του πολιτιστικού δυναμικού του τόπου. Ο Νομάρχης, μετά το τέλος των εκδηλώσεων, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την επιτυχία της διοργάνωσης που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, έχει όλες τις προϋποθέσεις να μετεξελιχθεί σε θεσμό που θα γιορτάζεται τα επόμενα χρόνια, με ακόμη πλουσιότερο πρόγραμμα και με λιγότερες αδυναμίες. Επίσης, ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συμμετείχαν σε όλων των ειδών τα συγκροτήματα και σχήματα, τις διοικήσεις των φορέων τους, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής των εκδηλώσεων αλλά και τους εργαζόμενους του Δήμου, της Νομαρχίας και τους εθελοντές που εργάστηκαν για την οργάνωση, το συντονισμό και την επιτυχία τους.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έγινε γνωστό στα μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας και του εξωτερικού, ότι διανεμήθηκε σε χιλιάδες αντίτυπα στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα και ήδη έχουν κατατεθεί οι πρώτες προτάσεις για εμπλουτισμό του τον επόμενο χρόνο με συμμετοχή και συγκροτημάτων από χώρες της Ευρώπης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024