Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟλοκληρωμένο σύστημα σήμανσης για τα ξενοδοχεία Ξυλοκάστρου-Τρικάλων
Σύλλογος Ξενοδόχων Δήμου Ξυλοκάστρου

Ολοκληρωμένο σύστημα σήμανσης για τα ξενοδοχεία Ξυλοκάστρου-Τρικάλων

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους επισκέπτες της περιοχής να βρουν εύκολα το ξενοδοχείο που αναζητούν, αλλά και να προστατεύσουν το υπέροχο φυσικό τοπίο από τις πολλές και άναρχες διαφημιστικές […]

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους επισκέπτες της περιοχής να βρουν εύκολα το ξενοδοχείο που αναζητούν, αλλά και να προστατεύσουν το υπέροχο φυσικό τοπίο από τις πολλές και άναρχες διαφημιστικές πινακίδες, ο Σύλλογος<…>Ξενοδόχων του Δήμου Ξυλοκάστρου σε στενή συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, οργάνωσαν ένα πρότυπο, ολοκληρωμένο σύστημα σήμανσης των πιστοποιημένων με σήμα ΕΟΤ ξενοδοχείων – καταλυμάτων της περιοχής Ξυλοκάστρου και Τρικάλων. Συγκεκριμένα, τοποθέτησαν, στις 4 εισόδους της πόλης και στις κομβικές της διασταυρώσεις, κεντρικές πινακίδες με την χιλιομετρική απόσταση κάθε ξενοδοχείου, από το συγκεκριμένο σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή του Ξυλοκάστρου είναι ένας ιδανικός τουριστικός προορισμός που απέχει μόλις 115 χλμ. από την Αθήνα και 95 χλμ. από την Πάτρα. Τα περισσότερα από 20 ξενοδοχεία του Δήμου (συνολικός αριθμός κρεβατιών άνω των 1.600 σε standard δωμάτια, σουίτες και διαμερίσματα για οικογένειες) παρέχουν όλες τις δυνατές ανέσεις, ικανοποιώντας έτσι ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες της περιοχής Ξυλοκάστρου και Τρικάλων.

Οι εναλλαγές στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής (όμορφες και καθαρές ακρογιαλιές με υπέροχα ορεινά τοπία σε μικρή απόσταση μεταξύ τους 25χλμ.), το πλήθος των συναρπαστικών δραστηριοτήτων (ιππασία, mountain bike, ορεινή πεζοπορία και Nordic walking, ορεινές διαδρομές με jeep ή enduro, bird watching) και οι επιλογές ψυχαγωγίας και άθλησης που προσφέρονται (πίστα motocross, μαρίνα, κέντρο χειμερινών αθλημάτων, πάρκο θαλάσσιων παιχνιδιών, γήπεδα τένις, volleyball, basketball, ποδόσφαιρο κ.λ.π) , καθιστούν το Ξυλόκαστρο και τα Τρίκαλα έναν ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό για μικρές ή μεγάλες αποδράσεις.

Για τους ξένους επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν την ιστορία και την τέχνη της αρχαίας, βυζαντινής και νεώτερης Ελλάδας, η διαμονή τους στο Ξυλόκαστρο τους τοποθετεί στο κέντρο του χρυσού τριγώνου των σημαντικότερων μνημείων της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας. Αρχαία Σικυών, Αρχαία Κόρινθος, Νεμέα, Μυκήνες, `Αργος, Επίδαυρος, Ναύπλιο, Μονή Αγ. Γεωργίου Φενεού, Μονή Αγ. Λαύρας, Ολυμπία, Δελφοί, Μονή Οσίου Λουκά, βρίσκονται σε απόσταση ημερήσιας εκδρομής.

Τέλος, οι ετήσιες γιορτές και συναντήσεις που διοργανώνονται στην περιοχή (Ιππική συνάντηση φίλων ελεύθερης ιππασίας, διαγωνισμός Baby Ski, Γιορτή μελιού, μήλου, λεμονιού, σταφυλιών και κρασιού, γιορτές για τα Κούλουμα και την Πρωτομαγιά) προσφέρουν στον επισκέπτη μια σπάνια ευκαιρία να βιώσει τον αυθεντικό ελληνικό λαϊκό πολιτισμό.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024