Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΟλοκληρώθηκε η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
Καλή επιτυχία στο Πεκίνο

Ολοκληρώθηκε η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

«Με αισθήματα χαράς και υπερηφάνειας παραδίδουμε σήμερα στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου και βεβαίως στο φίλο Κινεζικό λαό την Ολυμπιακή Φλόγα. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία. Σήμερα, από εδώ, από την Ολυμπία, μαζί με την Ολυμπιακή Φλόγα, μεταλαμπαδεύουμε και τις αρχές της ευγενούς άμιλλας και του `ευ αγωνίζεσθαι`, τα ελληνικά, πανανθρώπινα…

«Με αισθήματα χαράς και υπερηφάνειας παραδίδουμε σήμερα στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου και βεβαίως στο φίλο Κινεζικό λαό την Ολυμπιακή Φλόγα. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία. Σήμερα, από εδώ, από την Ολυμπία, μαζί<...>με την Ολυμπιακή Φλόγα, μεταλαμπαδεύουμε και τις αρχές της ευγενούς άμιλλας και του `ευ αγωνίζεσθαι`, τα ελληνικά, πανανθρώπινα -και σήμερα περισσότερο από ποτέ επίκαιρα- μηνύματα της εκεχειρίας, της ειρηνικής συνύπαρξης, της συνεννόησης, της συνεργασίας. Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες ευχόμαστε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στον κόσμο να γιγαντώσει το κίνημα των ανθρώπων που ασπάζονται αυτές τις αρχές και αγωνίζονται για αυτά τα ιδανικά». Δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός της χώρας μας, κ. Κώστας Καραμανλής, μετά την ολοκλήρωση της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας.

“Γεγονότα, όπως αυτό της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, είναι γεγονότα σημαντικά και κυρίως γεγονότα, τα οποία σφυρηλατούν τις πολιτισμικές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών, των δύο λαών” επεσήμανε από την πλευρά του ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, χαιρετίζοντας το βράδυ της Κυριακής το επίσημο δείπνο του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας προς τιμήν της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

“Το γεγονός ότι οι δύο χώρες γέννησαν το σύγχρονο πολιτισμό δεν είναι τυχαίο” τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, εξηγώντας: “Αν η χώρα μας είναι αυτή η οποία γέννησε τη σύγχρονη δυτική σκέψη, το σύγχρονο δυτικό τρόπο κουλτούρας, από την άλλη πλευρά η Κίνα είναι αυτή η οποία έχει γεννήσει τη φιλοσοφία και τον πολιτισμό της Ανατολής. `Αρα, οι δύο χώρες μεταξύ μας, μπορούμε να λειτουργήσουμε με μία μόνιμη γέφυρα επικοινωνίας και πολιτισμού.

“Αν οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες” πρόσθεσε “γέννησαν την ιδέα του ευ αγωνίζεσθαι και της άμιλλας, σίγουρα από εδώ, από την Αρχαία Ολυμπία, η σύγχρονη Ελλάδα θέλει να στείλει ένα μήνυμα για τη συναδέλφωση όλων των λαών, για την ειρηνική συνύπαρξη και για τη νέα πολιτισμική αλληλεγγύη. Σας καλωσορίζουμε και σας ευχόμαστε να έχετε μεγάλη επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου του 2008”.

Αμέσως μετά το δείπνο, ακολούθησε κατΆ ιδίαν συνάντηση του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλου με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου κ. Λιού Τσι.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024