Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΟμπρέλα ασφαλείας στα κοσμοπολίτικα νησιά ενόψει των Ολυμπιακών

Ομπρέλα ασφαλείας στα κοσμοπολίτικα νησιά ενόψει των Ολυμπιακών

Τα κοσμοπολίτικα νησιά της χώρας μας αναμένεται να θωρακιστούν καθώς οι 500 επίσημοι τουρίστες που θα βρεθούν τις ημέρες των Ολυμπιακών θα συνοδεύονται από τους ένοπλους φρουρούς της προσωπικής τους ασφάλειας…

Τα κοσμοπολίτικα νησιά της χώρας μας αναμένεται να θωρακιστούν καθώς οι 500 επίσημοι τουρίστες που θα βρεθούν τις ημέρες<...> των Ολυμπιακών θα συνοδεύονται από τους ένοπλους φρουρούς της προσωπικής τους ασφάλειας.

Στη Ρόδο, Κρήτη, Ύδρα, Σπέτσες, αλλά και στη Μύκονο τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια καθώς η Αμερικάνικη Κυβέρνηση οι ξένες κυβερνήσεις θα κάνουν χρήση ειδικών διπλωματικών πρωτοκόλλων διεθνούς χαρακτήρα, με τα οποία θα επιτρέπονται την προσωπική τους φρούρηση, τη στιγμή που η Ελληνική Κυβέρνηση αντιδρά σε αυτό το γεγονός. Επίσης, στο επίκεντρο του σχεδιασμού των μέτρων ολυμπιακής ασφάλειας θα βρεθούν και αρχαιολογικοί χώροι, όπως, η Ολυμπία, το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, η Κνωσός, οι Μυκήνες, αλλά και η Βεργίνα.

Crisis Management

Σε καθαρά αμυντικό επίπεδο λήψης προληπτικών μέτρων σε 15 περίπου ημέρες αναμένεται να αναπτυχθεί στη Χαλκίδα τμήμα του ειδικού τάγματος αντιμετώπισης απειλών ραδιοχημικού πολέμου. Στο γενικό αμυντικό σχεδιασμό προληπτικών μέτρων προγραμματίζεται να έχουν ρόλο ειδικές μονάδες από τις ΗΠΑ, αλλά και λοιποί αμυντικοί σχηματισμοί ειδικών καθηκόντων από τη Βρετανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία, αλλά και το Ισραήλ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΝΑΤΟ θα έχει κύριο ρόλο στο συντονισμό των δυνάμεων για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων αντιμετώπισης πολλαπλών απειλών. Στις επιχειρήσεις επιτελικού σχεδιασμού λαμβάνουν μέρος και ειδικοί αναλυτές πρόβλεψης και χειρισμού των καταστάσεων ανάγκης, με έμφαση στα αντικείμενα ουσιαστικής διαχείρισης σύγχρονων κρίσεων (crisis management).

Είναι αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι το όλο περιβάλλον διεξαγωγής των αγώνων, των βοηθητικών και των τουριστικών εγκαταστάσεων τείνει να προσλάβει χαρακτηριστικά ψηφιακού χώρου διεξαγωγής πιθανών επιχειρήσεων αποτρεπτικού χαρακτήρα και με την εποπτική χρήση σύγχρονου συστήματος διοίκησης, ελέγχου, επικοινωνίας και συλλογής πληροφοριών (Command, Control, Communication & Intelligence -C4I).

Εξοπλισμός Παρακολούθησης Τελευταίου Τύπου

Ο εξοπλισμός λειτουργίας του παραπάνω συστήματος περιλαμβάνει την αξιοποίηση πληροφοριών εικόνας από 1.300 κάμερες, με αναγνώριση υπερύθρων, ψηφιακό δίκτυο επικοινωνιών, 3 ελικόπτερα με ειδικό εξοπλισμό, 1 αεροσκάφος, 12 πλωτά σκάφη του λιμενικού, περίπου 4.000 χειριστές ειδικών ηλεκτρονικών συστημάτων, αλλά και κέντρο ελέγχου και συντονισμού δράσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το εξελιγμένο αυτό σύστημα ασφάλειας είναι αποτέλεσμα συνεργασίας αμερικανικών και γερμανικών εταιριών με προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, το οποίο και αναμένεται να παραδοθεί στις 15 Ιουνίου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024