Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟΣΕ: Ανακαίνιση της σιδηροδρομικής γραμμής Διακοπτό – Καλάβρυτα

ΟΣΕ: Ανακαίνιση της σιδηροδρομικής γραμμής Διακοπτό – Καλάβρυτα

Η ανακαίνιση της σιδηροδρομικής γραμμής “Διακοπτό – Καλάβρυτα” με νέα υλικά επιδομής και τη συντήρηση και ενίσχυση των μεταλλικών γεφυρών, χωρίς όμως την αλλοίωση των περιβαλλοντικών στοιχείων και της αρχιτεκτονικής […]

Η ανακαίνιση της σιδηροδρομικής γραμμής “Διακοπτό – Καλάβρυτα” με νέα υλικά επιδομής και τη<...> συντήρηση και ενίσχυση των μεταλλικών γεφυρών, χωρίς όμως την αλλοίωση των περιβαλλοντικών στοιχείων και της αρχιτεκτονικής δομής, κρίθηκε απαραίτητη, ώστε να γίνει κατάλληλη για την κυκλοφορία των νέων συρμών που έχει ήδη παραγγείλει ο ΟΣΕ.

Οι εργασίες στις 6 από τις 10 γέφυρες, που πρέπει να ενισχυθούν συνολικά, ήδη έως σήμερα έχουν ολοκληρωθεί, σύμφωνα με μελέτη που έχει εκπονηθεί. Συνεχίζονται οι εργασίες ενίσχυσης και των υπολοίπων, οι οποίες θα είναι έτοιμες πολύ νωρίτερα από την άφιξη και θέση σε λειτουργία του νέου ελκτικού υλικού.
Το έργο της ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής Διακοπτού – Καλαβρύτων ξεκίνησε στις 07.04.2003 με την υπογραφή της σύμβασης εκτέλεσης του και ολοκληρώθηκε πρόσφατα, εντός του προβλεπόμενου χρόνου.

Το συμβατικό αντικείμενό του ανέρχεται σε 6,5 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από τα ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος, όπου έχει ενταχθεί. Το συνολικό μήκος της ανακαινισθείσης γραμμής είναι 22.845 μέτρα. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες ανακαίνισης της υποδομής και η στρώση της επιδομής με νέο σύγχρονο υλικό σε όλο το μήκος, εκτός των τμημάτων της οδόντωσης. Πιο συγκεκριμένα, έχει ήδη αντικατασταθεί το πεπαλαιωμένο σκύρος της γραμμής, οι ξύλινοι στρωτήρες που είχαν τοποθετηθεί από κατασκευής της γραμμής, οι σιδηροτροχιές με νέες σύγχρονες βαρέως τύπο, καθώς και το νέο και σύγχρονο υλικό συνδέσεως των σιδηροτροχιών επί των στρωτήρων. Οι εργασίες αντικατάστασης της οδόντωσης θα εκτελεστούν το Φθινόπωρο στα διάκενα των δρομολογίων με τη γραμμή σε κυκλοφορία, ώστε η νέα οδόντωση να είναι συμβατή με το νέο τροχαίο υλικό που θα δρομολογηθεί.

Η προμήθεια του νέου αναμενόμενου τροχαίου υλικού, του οποίου η σύμβαση έχει υπογραφεί, αφορά βαγόνια και κινητήριες μονάδες με την αναμενόμενη άφιξη, των οποίων ο ΟΣΕ θα προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες τόσο στις τοπικές κοινωνίες, που τις διακρίνει η αγάπη για τον “οδοντωτό” του Βουραϊκού, στους τουρίστες της περιοχής, όσο και στους επισκέπτες της χώρας μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024