Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠ. Γερουλάνος: Οι tour operators πηγές πληροφόρησης για το πως πρέπει να κινηθούμε στις διεθνείς αγορές
O υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στη Γενική Συνέλευση του HATTA

Π. Γερουλάνος: Οι tour operators πηγές πληροφόρησης για το πως πρέπει να κινηθούμε στις διεθνείς αγορές

Χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση του ΗΑΤΤΑ απηύθυνε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ελληνικός τουρισμός το 2010- κατορθώνοντας παρόλα αυτά να διατηρήσει τις αφίξεις στο ίδιο επίπεδο με…

Χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση του ΗΑΤΤΑ απηύθυνε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που<...> αντιμετώπισε ο ελληνικός τουρισμός το 2010- κατορθώνοντας παρόλα αυτά να διατηρήσει τις αφίξεις στο ίδιο επίπεδο με το 2009- εστίασε στα σημαντικά αποτελέσματα που αποκόμισε ο τουρισμός μας από τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων κλάδων.

Ο υπουργός τόνισε ότι η εμπειρία του 2009 δείχνει πόσο κομβικής σημασίας είναι η συνεργασία κράτους και φορέων, η οποία συνεχίζεται και φέτος. Μίλησε ιδιαίτερα για τη σημασία που έχουν οι tour operators και τα ταξιδιωτικά γραφεία, οι οποίοι αποτελούν στο εξωτερικό συνεργάτες αλλά και σημαντικές πηγές πληροφόρησης για τον τρόπο που πρέπει να κινηθούμε σε συγκεκριμένες αγορές. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην εμπειρία από την Κίνα, όπου οι tour operators μας εξήγησαν τι λειτουργεί και τι όχι στην προσπάθεια της Ελλάδας να προσελκύσει επισκέπτες από την Κίνα.

Ο κ. Γερουλάνος σημείωσε πως σημαντική για την αλλαγή του κλίματος στη Γερμανία είναι η στάση των Γερμανών tour operators με τους οποίους βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για την προβολή της χώρας μας και μέσω αυτών. Τέλος, παρατήρησε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των tour operators στη Ρωσία, όπου εκτός από τα τρία νέα visa centers που ανοίγουν, είναι σε εξέλιξη η συνεννόηση με σημαντικούς tour operators της χώρας προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα παροχής visa.

Κατά τη Γενική Συνέλευση του HATTA παρουσιάστηκε και η Οδηγία 123 (Ν. 3844/2010), από τον γενικό διευθυντή Τουρισμού του υπουργείου κ. Λεωνίδα Αντωνόπουλο, ο οποίος ανέφερε ότι σύμφωνα με αυτήν, αναμένεται να “ανοίξουν” μέσα στο 2012 επαγγέλματα της τουριστικής αγοράς, όπως τα ειδικά τουριστικά λεωφορεία Δημοσίας Χρήσης και τα Δημοσίας Χρήσης επιβατικά αυτοκίνητα (λιμουζίνες).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024