Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠ. Λειβαδάς: Κανένας υπάλληλος του ΕΟΤ στην απάτη
EOT

Π. Λειβαδάς: Κανένας υπάλληλος του ΕΟΤ στην απάτη

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, αναφέρει ότι ενημερώθηκε πως ανάμεσα στα πέντε άτομα που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση της απάτης κατά του ΕΟΤ δε βρίσκεται κανένας δημόσιος υπάλληλος που να υπηρετεί στον οργανισμό.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Πάνος Λειβαδάς, δήλωσε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για την υπεξαίρεση κατά του ΕΟΤ:

“Το απόγευμα της Παρασκευής 21-12-2012 ο Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΟΤ συνοδευόμενος  από τον πρώην Ειδικό Σύμβουλο του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, κύριο Βασιλάκο, προσήλθαν στο γραφείο μου και με ενημέρωσαν ότι νωρίτερα, το μεσημέρι, γυναίκα αγνώστων στοιχείων εμφανίστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος και ζήτησε να εισπράξει πολύ μεγάλο ποσό μέσω επιταγής του ΕΟΤ.

Η υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος επικοινώνησε με τις οικονομικές υπηρεσίες του ΕΟΤ για να ενημερώσει για το συμβάν. Από τον πρώτο έλεγχο που διεξήγαγαν, επί τόπου, οι οικονομικές υπηρεσίες, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε καμία σχετική οφειλή του ΕΟΤ προς το Νομικό Πρόσωπο, στο όνομα του οποίου είχε εκδοθεί η συγκεκριμένη επιταγή και γι΄ αυτό ζήτησαν την κατακράτηση  της επιταγής.

Άμεσα, ενημέρωσα την Υπουργό Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, για όσα είχα διαπιστώσει ως εκείνη την στιγμή και η οδηγία της Υπουργού, ήταν: “Να πάνε  όλα στον Εισαγγελέα, τώρα.”

Η πρώτη μας ενέργεια ήταν να απευθυνθούμε άμεσα  στην Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος προκειμένου να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του Αυτοφώρου. Η εντολή της Υπουργού ήταν  να κατατεθεί  ταυτόχρονα  μηνυτήρια αναφορά στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και να διαταχθεί  Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την διερεύνηση του όλου θέματος και ειδικότερα για το πως  το μπλόκ των επιταγών, απο τις οικονομικές υπηρεσίες,  βρέθηκε στα χέρια του πρώην Ειδικού Συμβούλου, του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ.

Όπως ενημερωθήκαμε, ανάμεσα στα πέντε άτομα που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση δεν βρίσκεται κανένας δημόσιος υπάλληλος που να υπηρετεί στον ΕΟΤ.

Οι υπηρεσίες μας, που λειτούργησαν άμεσα για την αντιμετώπιση της υπόθεσης, προβαίνοντας σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, θα συνεχίσουν να παράσχουν κάθε συνδρομή στις αρμόδιες αρχές ώστε να αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια και οι ένοχοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά.”

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024