Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠαράδοση ελικοπτέρου από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης στην ΥΠΑ
Βοήθημα στην ΥΠΑ, να φροντίζει τα ελικοδρόμια της χώρας

Παράδοση ελικοπτέρου από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης στην ΥΠΑ

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Κώστας Μαρκόπουλος παραβρέθηκαν χθες στην εκδήλωση της παράδοσης ενός ελικοπτέρου του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης στην Υπηρεσία Πολιτικής…

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Κώστας Μαρκόπουλος παραβρέθηκαν χθες στην<...> εκδήλωση της παράδοσης ενός ελικοπτέρου του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Το ελικόπτερο που ανήκει στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, είχε παραχωρηθεί για χρήση στην Ολυμπιακή Αεροπλοΐα.

Μετά τη συνεννόηση και τη σύμφωνη γνώμη των Υπουργών Μεταφορών & Επικοινωνιών και Τουριστικής Ανάπτυξης, κρίθηκε ως πλέον ωφέλιμη λύση να το αναλάβει η ΥΠΑ. Το υπερσύγχρονο ελικόπτερο, είναι σε άριστη κατάσταση και σε επιχειρησιακή ετοιμότητα. Πρόκειται για δικινητήριο πενταθέσιο BO 105 γερμανικής κατασκευής και εντάσσεται στο σμήνος των πτητικών μέσων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για να αναλάβει πολλαπλές αποστολές, με κύριο σκοπό τον έλεγχο και την πιστοποίηση των ελικοδρομίων της χώρας και να εξυπηρετεί επίσης και άλλους σημαντικούς επιχειρησιακούς σκοπούς της ΥΠΑ που περιλαμβάνουν:

1. Έλεγχο και πιστοποίηση από αέρος των περίπου 70 ελικοδρομίων που βρίσκονται σε ολόκληρη τη χώρα.
2. Aμεση μεταφορά προσωπικού στα πιο απομακρυσμένα και δύσβατα σημεία για την άμεση αποκατάσταση βλαβών σε ραδιοβοηθήματα και ραντάρ.
3. Συμμετοχή σε έρευνα και διάσωση όπου χρειαστεί.
4. Συνδρομή με μεταφορά προσωπικού σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί).
5. Μεταφορά υψηλών προσώπων.

Το ελικόπτερο θα παραχωρείται από την ΥΠΑ στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, όταν αυτό απαιτείται.

Μετά την εκδήλωση παραλαβής του ελικοπτέρου, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε: “Έχουμε δημιουργήσει μια θετική παράδοση με το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, από κοινές δράσεις οι οποίες απέφεραν αποτελέσματα στην καρδιά της σφοδρότερης διεθνούς οικονομικής κρίσης. Βρισκόμαστε ενώπιον μιας αντίστοιχης πρωτοβουλίας. Με απόφαση του αγαπητού συναδέλφου κ. Μαρκόπουλου παραχωρείται στην ΥΠΑ το ελικόπτερο του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης το οποίο θα χρησιμοποιηθεί με τρεις τρόπους: Πρώτον, θα αξιοποιηθεί για να γίνονται έλεγχοι για την ασφάλεια των ελικοδρομίων της χώρας. Δεύτερον, θα χρησιμοποιηθεί ως μεταφορικό μέσο για τεχνικό προσωπικό που πολλές φορές εκτάκτως χρειάζεται στην ελληνική περιφέρεια για να αντιμετωπίζονται έκτακτα προβλήματα. Και τρίτον, θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται και από τα δύο Υπουργεία για τη μεταφορά προσωπικού όποτε αυτό κρίνεται σκόπιμο.

Θέλω να ευχαριστήσω τον αγαπητό συνάδελφο για αυτή τη χειρονομία και να τονίσω ότι τέτοιες πράξεις δείχνουν αυτό που πρέπει όλοι να κάνουμε, δηλαδή, να αθροίζουμε δυνάμεις για να πολλαπλασιάζουμε τα αποτελέσματα προς όφελος του τόπου και της κοινωνίας”.

Ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε: “Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης έχει στην ιδιοκτησία του από το 1992 αυτό το ελικόπτερο, χωρίς δικαίωμα πτητικής ουσιαστικά δράσης. Επομένως, αυτό το οποίο σκεφθήκαμε αμέσως, ήταν πως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο και επ’ωφελεία του τουρισμού και όχι μόνο, αν μη τι άλλο δίνοντας το στην ΥΠΑ, και με απόλυτη συνεννόηση με τον συνάδελφό μου κ. Στυλιανίδη, αποφασίσαμε να βάλουμε μπροστά το `εμείς` από το `εγώ`. Διότι η αποτελεσματικότητα της κοινής δράσης, ασφαλώς είναι καλύτερη από τη μεμονωμένη δράση. Τι ψάχνουμε στην πραγματικότητα: Στηρίζουμε τον ελληνικό τουρισμό δίνοντας ένα ακόμη μεγαλύτερο βοήθημα στην ΥΠΑ, να φροντίζει, να παρακολουθεί και να πιστοποιεί τα ελικοδρόμια της χώρας που είναι μια μορφή VIP τουρισμού που τον έχουμε τόσο ανάγκη σε αυτή τη χώρα, διατηρώντας για μας το δικαίωμα με τη βοήθεια τους να πηγαίνουμε και εμείς γρήγορα όπου μπορεί να χρειαστεί, η παρουσία της εκάστοτε ηγεσίας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης. Πιστεύω ότι αυτές οι ενέργειες δείχνουν, αν μη τι άλλο, την κατεύθυνση της ουσιαστικής πολιτικής στην πράξη και στην αποτελεσματικότητα. Και βεβαίως ταυτοποιεί απόλυτα και δίνει το στίγμα της εξαιρετικής συνεργασίας που έχουμε παραδοσιακά με το Υπουργείο Μεταφορών, αλλά και προσωπικά με τον κ. Στυλιανίδη”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024