Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠαρέμβαση Καλαφάτη για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Βουλευτής Ν.Δ.

Παρέμβαση Καλαφάτη για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Το ψήφισμα των φορέων της πόλης για την αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη νησιωτική Ελλάδα, κατέθεσε την περασμένη Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2007, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου […]

Το ψήφισμα των φορέων της πόλης για την αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη νησιωτική Ελλάδα, κατέθεσε την περασμένη Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2007, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής<...>ο Αντιπρόεδρός της, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Απευθυνόμενος στον παριστάμενο Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, αλλά και στον Υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Ελλάδας και, ενισχύοντας τον αγώνα των φορέων της Θεσσαλονίκης, του Δημάρχου και του Νομάρχη, ζήτησε την εξάντληση των δυνατοτήτων για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της πόλης.

Στη συνέχεια ο κ. Καλαφάτης έθεσε το ζήτημα της ανάπτυξης του λιμένος Θεσσαλονίκης, «απαιτώντας» γρηγορότερους ρυθμούς στην ανάπτυξη και αύξηση της ανταγωνιστικότητάς του, ώστε να καταστεί κέντρο του διαμετακομιστικού εμπορίου στη ΝΑ Ευρώπη. Τόνισε δε ότι ο λιμένας αποτελεί κλειδί για την υλοποίηση του αναπτυξιακού οράματος και την τόνωση της εξωστρέφειας της πόλης με έμφαση στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού, της ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας και των logistics.

Επικαλούμενος την ιδιότητά του ως Αντιπροέδρου της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου ζήτησε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διαλόγου για συνεργασία μεταξύ φορέων της Θεσσαλονίκης και του Υπουργείου, ενώ έθεσε εαυτόν σύμμαχο και υποστηρικτή της προσπάθειας αυτής.

Τέλος, ο κ. Καλαφάτης ζήτησε από τον Υπουργό να επεξεργαστεί την ιδέα της δημιουργίας Ναυτικού Μουσείου στην Θεσσαλονίκη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024