Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρέμβαση της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ικαρίας για τον ΕΝΦΙΑ στις ατομικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις
Τουρισμός και οικονομία

Παρέμβαση της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ικαρίας για τον ΕΝΦΙΑ στις ατομικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Το Υπουργείο Οικονομικών καθιερώνει και δύο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά στη φορολόγηση μεταξύ των ακινήτων μικρών ξενοδοχείων (ατομικές επιχειρήσεις – ενοικιαζόμενα δωμάτια) και των μεγάλων ξενοδοχείων (εταιρείες), επισημαίνει η Επιτροπή Τουρισμού Δήμου Ικαρίας, για τον ΕΝΦΙΑ στις ατομικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Η Επιτροπή Τουρισμού Δήμου Ικαρίας, για τον ΕΝΦΙΑ στις ατομικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τονίζει σε επιστολή της προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού ότι “η απόφαση του υπουργείου να επιβάλει πρόσθετη εισφορά στα ακίνητα των ξενοδοχείων – ατομικές επιχειρήσεις θα δημιουργήσει απόγνωση. Αυτά τα ακίνητα είναι αναγκασμένα να βελτιώνονται συνεχώς και να προσφέρουν νέες υπηρεσίες. Μόνον έτσι μένουν ανταγωνιστικά, αλλά κυρίως μένει ανταγωνιστική η χώρα μας ως τουριστικός προορισμός. Είναι απαράδεκτα αντι-αναπτυξιακό ένα ξενοδοχείο που προσφέρει υπεραξία στην εθνική οικονομία να αντιμετωπίζεται σαν μια οποιαδήποτε βίλα”.

Στην επιστολή η Επιτροπή καταλήγει επισημαίνοντας ότι “το γεγονός της διαφορετικής φορολόγησης των ακινήτων ομοειδών ξενοδοχείων, εκτός των άλλων, προκαλεί και συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και είναι αδιανόητο και ανίερο μια αριστερή κυβέρνηση να ευνοεί τις μεγάλες εταιρείες έναντι των μικρών οικογενειακών ξενοδοχείων”.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024