Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρούσα στην έκθεση τουρισμού Le Monde a Paris η ΠΙΝ
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Παρούσα στην έκθεση τουρισμού Le Monde a Paris η ΠΙΝ

Συνεχίζοντας την εντατική προβολή του Ιονίου, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έλαβε πρόσφατα μέρος στην έκθεση τουρισμού `Le Monde a Paris`. Με αύξηση της τάξης του 11%, η Ελλάδα ήταν ο […]

Συνεχίζοντας την εντατική προβολή του Ιονίου, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έλαβε πρόσφατα μέρος στην έκθεση τουρισμού `Le Monde a Paris`. Με αύξηση της τάξης του 11%, η Ελλάδα ήταν ο μοναδικός Μεσογειακός προορισμός, που παρουσίασε<...>αύξηση κατά την προηγούμενη χρονιά. Οι υπόλοιποι Μεσογειακοί προορισμοί (Ισπανία, Μαρόκο, Τουρκία, Τυνησία κ.λ.π.) παρουσίασαν μείωση 20%. Το Ελληνικό κράτος συνέβαλε στο γεγονός αυτό ξοδεύοντας 4.500.000 ευρώ για την προβολή της Ελλάδας στο Παρίσι και στα περίχωρα του, από όπου προέρχεται το 60% των εισερχόμενων τουριστών.

Οι Γάλλοι σύμφωνα με επίσημη έρευνα του Γαλλικού κράτους αναλώνουν δέκα ημέρες για τις διακοπές τους και το κάθε άτομο ξοδεύει σε αυτές τουλάχιστον 1.100 ευρώ. Ξεχωριστή κατηγορία αποτελούν οι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών, οι οποίοι ξοδεύουν πάνω από 3.000 ευρώ στις διακοπές στους.

Στους τρεις πρώτους προορισμούς για την Ελλάδα συγκαταλέγεται η Κέρκυρα και ακολουθούν η Ρόδος, οι Κυκλάδες κλπ. Το πρόβλημα για την περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς προς το Ιόνιο έγκειται στην μη ικανοποιητική αεροπορική κάλυψη μέσω πτήσεων charter ή επακριβώς στην επιφυλακτικότητα των T.O να πραγματοποιήσουν επιπλέον πτήσεις.

Για το πρόβλημα αυτό ο Γ.Γ της ΠΙΝ, κ. Σωτήριος Βόσδου, προσκάλεσε, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Παρισιού, Γάλλους Τ.Ο και δημοσιογράφους στη Περιφέρεια, με σκοπό τόσο τον εντοπισμό των προβλημάτων σύνδεσης, όσο και την περαιτέρω προβολή των Ιονίων Νήσων.

Για το 2008, από τα μέχρι τώρα στοιχεία των κρατήσεων παρουσιάζεται εκ νέου αύξηση για την Ελλάδα της τάξεως των 11-13%.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024