Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρουσία της Έλενας Κουντουρά στο αναπτυξιακό φόρουμ της ΕΟΑΕΝ στη Ζάκυνθο
Τουριστική πολιτική

Παρουσία της Έλενας Κουντουρά στο αναπτυξιακό φόρουμ της ΕΟΑΕΝ στη Ζάκυνθο

Η κα Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε στα θετικά πρόσημα του ελληνικού τουρισμού για φέτος, καθώς και στους βασικούς στόχους της τουριστικής πολιτικής για τα επόμενα χρόνια. Ακόμη, ζήτησε από τα Επιμελητήρια και τους φορείς τις προτάσεις τους ώστε να ληφθούν υπόψη στο σχεδιασμό της στρατηγικής και των κάθετων δράσεων για την τουριστική ανάπτυξη των νησιών.

Η αναπλ. υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συμμετείχε στο φόρουμ “Προοπτικές ανάπτυξης τουρισμού των ελληνικών νησιών – Επιχειρηματικότητα – Τεχνολογία – Καινοτομία” του  Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ), το οποίο οργανώθηκε από το Επιμελητήριο Ζακύνθου το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.

Η κα Κουντουρά, στην εναρκτήρια ομιλία της αναφέρθηκε στα θετικά πρόσημα του ελληνικού τουρισμού για φέτος, καθώς και στους βασικούς στόχους της τουριστικής πολιτικής για τα επόμενα χρόνια. Ακόμη, ζήτησε από τα Επιμελητήρια και τους φορείς τις προτάσεις τους ώστε να ληφθούν υπόψη στο σχεδιασμό της στρατηγικής και των κάθετων δράσεων για την τουριστική ανάπτυξη των νησιών.

“Ο τουρισμός άντεξε παρά τις αντίξοες συνθήκες και απέφερε κέρδη στις επιχειρήσεις. Πετύχαμε 25 εκατ. αφίξεις και 14,5 δισ. εκατ. έσοδα”, τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στις πρόσφατες συναντήσεις που είχε με τα νησιωτικά επιμελητήρια στην Αθήνα, λέγοντας ότι έγινε συζήτηση για ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα που πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα.

Όσον αφορά στη χρηματοδότηση των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων η κα Κουντουρά είπε ότι πολύ σύντομα θα είναι στη διάθεση όσων ενδιαφέρονται το πρώτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα μικρών επιχειρήσεων, ενώ για το προσφυγικό ζήτημα στα νησιά του Αιγαίου και τις επιπτώσεις του στον τουρισμό δήλωσε: “Επισκεφθήκαμε την Κω και την Λέσβο για να δούμε από κοντά την κατάσταση, ώστε να βρούμε λύσεις για να μην πληγεί περισσότερο ο τουρισμός”.

Στη συνέχεια η υπουργός είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο Ζακύνθου κ. Π. Κολοκοτσά, καθώς και με εκπροσώπους των Ενώσεων Ξενοδόχων, της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων του νησιού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024