Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρουσία της Νομαρχίας Λάρισας για την εξυπηρέτηση των οδηγών στα Τέμπη
Νομαρχία Λάρισας

Παρουσία της Νομαρχίας Λάρισας για την εξυπηρέτηση των οδηγών στα Τέμπη

Συνεχής ήταν και θα είναι η μέριμνα της Νομαρχίας Λάρισας κατά τη διάρκεια των γιορτών για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων οδηγών που διέρχονται από το επαρχιακό δίκτυο των Τεμπών. Παράλληλα, […]

Συνεχής ήταν και θα είναι η μέριμνα της Νομαρχίας Λάρισας κατά τη διάρκεια των γιορτών για την εξυπηρέτηση<...> των χιλιάδων οδηγών που διέρχονται από το επαρχιακό δίκτυο των Τεμπών.

Παράλληλα, ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός, σε δηλώσεις του τόνισε ότι σε συνεργασία με την περιφέρεια και την κατασκευάστρια εταιρεία λαμβάνεται μέριμνα ώστε να βελτιώνονται συνεχώς οι φθορές που παρατηρούνται και να εξασφαλίζεται η οδική ασφάλεια του δικτύου.

Ειδικότερα, η Νομαρχία Λάρισας τύπωσε χιλιάδες φυλλάδια με το χάρτη των εναλλακτικών διαδρομών του νομού και με δικό της προσωπικό τον διένειμε κατά τις μέρες των Χριστουγέννων στους οδηγούς. Επί πλέον, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Περιφέρεια και την Εταιρεία για να επέμβει όπου χρειαστεί. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν να διεξαχθεί η κυκλοφορία χωρίς προβλήματα κατά τα Χριστούγεννα και να εξυπηρετηθούν επαρκώς χιλιάδες πολίτες που ταξίδεψαν.

Σε δηλώσεις του για το θέμα ο κ. Κατσαρός τόνισε: “Τώρα πια ξέρει όλη η Ελλάδα ότι εναλλακτικές λύσεις για την αξιόπιστη και ασφαλή μεταφορά των εμπορευμάτων και των αγαθών δεν υπάρχουν και αυτό διότι δεν φρόντισε η Κεντρική εξουσία να ακούσει τους τοπικούς φορείς και τη Νομαρχία που εδώ και χρόνια έλεγε να βελτιωθούν όλοι εκείνοι οι δρόμοι που δίνουν διέξοδο προς την Εθνική Οδό.

Τώρα πια είναι επιτακτική η ανάγκη για την αναβάθμιση του Παραλιακού δρόμου και του Δρόμου Λάρισας- Κοζάνης.

Μετά το κλείσιμο των Τεμπών και την καθημερινή ταλαιπωρία που υφίστανται χιλιάδες οδηγοί ζητήσαμε και στη σύσκεψη που έγινε προ ημερών με τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών κ. Δ.Ρέππα η Κεντρική εξουσία να ακούσει τα αιτήματα μας και μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας να δώσει άμεσα λύσεις.

Εμείς σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την κ. Γερακούδη αποφασίσαμε τη λειτουργία των πρατηρίων υγρών καυσίμων όλο το 24ωρο αλλά και τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας.

Από σήμερα η Εταιρία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε παρεμβαίνει και καθΆ υπόδειξη των υπηρεσιών της Νομαρχίας και με την καθοδήγηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα κλείνει τις λακκούβες σε όλα τα προβληματικά σημεία του οδικού δικτύου που δέχονται τις τελευταίες ημέρες έντονο κυκλοφοριακό φόρτο.

Εμείς ως Νομαρχία Λάρισας θέσαμε το αίτημα για κατασκευή κόμβου στον Τύρναβο, το αίτημα αυτό το είχαμε θέσει και στον προηγούμενο Περιφερειάρχη και το είχαμε συμφωνήσει και με το Δήμαρχο του Τυρνάβου για να υπάρχει άλλη μία εναλλακτική λύση προς την Ελασσόνα.

Ένας άλλος δρόμος που προτείναμε και αύριο θα ολοκληρωθεί είναι η βελτίωση του δρόμου από την Ιτέα προς τη Ραψάνη. Είναι ένας αγροτικός δρόμος που με τη βελτίωση του θα βοηθήσει τη μετακίνηση των αγροτικών αυτοκινήτων.

Βελτιωτικές παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνουν και από τη Γέφυρα Μακρυχωρίου προς τους Γόννους αλλά και από την Καλλιπεύκη προς τον Πλαταμώνα. Είμαστε ξεκάθαροι πρέπει να γίνουν άμεσες και ασφαλείς παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου αλλά και για να μη θρηνούμε ανθρώπινες ζωές”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024