Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΠαρουσία του Πειραιά στην έκθεση Β.Ι.Τ. 2010 του Μιλάνου
Νομαρχία Πειραιά

Παρουσία του Πειραιά στην έκθεση Β.Ι.Τ. 2010 του Μιλάνου

Ένα ακόμη βήμα για την προώθηση του τουρισμού που αποτελεί βασικό αναπτυξιακό και οικονομικό πυλώνα των νησιωτικών και χερσαίων περιοχών της, κάνει η Νομαρχία Πειραιά, συμμετέχοντας, στο πλαίσιο της εθνικής […]

Ένα ακόμη βήμα για την προώθηση του τουρισμού που αποτελεί βασικό αναπτυξιακό και οικονομικό πυλώνα των νησιωτικών<...> και χερσαίων περιοχών της, κάνει η Νομαρχία Πειραιά, συμμετέχοντας, στο πλαίσιο της εθνικής παρουσίας του ΕΟΤ, στη διεθνή τουριστική έκθεση Borsa Internazionale del Turismo (Β.Ι.Τ.) του Μιλάνου.

Η ΒΙΤ του Μιλάνου που ανοίγει τις πύλες της την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στον εκθεσιακό χώρο Fiera Milano-RHO και θα διαρκέσει έως τις 21 Φεβρουαρίου, έχει καθιερωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες και αξιολογότερες συναντήσεις της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας, καθώς συγκεντρώνει πλήθος προορισμών, τουριστικών επιχειρήσεων και υπηρεσιών απΆόλον τον κόσμο. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η μεγάλη επισκεψιμότητα της έκθεσης, με τα στοιχεία για τη ΒΙΤ 2009 να καταγράφουν πάνω από 150.000 επισκέπτες.

Στόχος της συμμετοχής της Νομαρχίας Πειραιά στο κορυφαίο τουριστικό γεγονός της Ιταλίας, είναι η καλύτερη δυνατή ανάδειξη και προβολή των τουριστικών της προορισμών, των νησιών του Αργοσαρωνικού, της επαρχίας της Τροιζηνίας, των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, ενόψει της τουριστικής περιόδου. Προς την κατεύθυνση αυτή, το stand της Νομαρχίας θα είναι πλαισιωμένο από έμπειρο προσωπικό το οποίο και θα διανέμει καθΆόλη τη διάρκεια της έκθεσης πολύγλωσσο -μεταφρασμένο και στα ιταλικά- πληροφοριακό υλικό, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο νομάρχης Πειραιά, κ. Γιάννης Μίχας, “Σήμερα που η οικονομική κρίση έχει πάρει τις πιο επικίνδυνες διαστάσεις της στη χώρα μας, είναι επιτακτική ανάγκη να επενδύσουμε σε τομείς αιχμής, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, το περιβάλλον που μπορούν να προσφέρουν ανάπτυξη στην περιφέρεια και κατΆεπέκταση να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Και εμείς αυτό κάνουμε. Στη δύσκολη αυτή περίοδο, επενδύουμε με όλες μας τις δυνάμεις στον εκσυγχρονισμό του τουριστικού μας προϊόντος, στην αναβάθμιση και βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών, προσεγγίζοντας παράλληλα τις παγκόσμιες τουριστικές αγορές με προσεκτικά βήματα και στρατηγικό σχεδιασμό. Φέτος στην Νομαρχία Πειραιά έχουμε καταρτίσει ένα δυναμικό πρόγραμμα τουριστικής προβολής της περιοχής μας με στόχο να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα των νησιών του Αργοσαρωνικού, των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, της Τροιζήνας και των Μεθάνων, των οποίων η οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024