Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΠαρουσίαση της ελκυστικότητας της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο στην Cruise Shipping Asia Pacific
Κρουαζιέρα

Παρουσίαση της ελκυστικότητας της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο στην Cruise Shipping Asia Pacific

Οι εκπρόσωποι 12μελούς αντιπροσωπείας της ΜedCruise από πέντε χώρες (Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Σλοβενία, Ελλάδα) είχαν ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους του Marina Bay Cruise Τerminal της Σιγκαπούρης στην έκθεση Cruise Shipping Asia Pacific.

Η MedCruise (η Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου) και μέσω αυτής ο ΟΛΠ ΑΕ συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στην έκθεση Cruise Shipping Asia Pacific, η οποία διοργανώνεται στη Σιγκαπούρη από 8 έως 10 Οκτωβρίου 2013.

Ο πρόεδρος της MedCruise και γενικός διευθυντής του ΟΛΠ κ. Σταύρος Χατζάκος, καθώς και ο γενικός γραμματέας της MedCruise κ. Θάνος Πάλλης, οι οποίοι ηγούνται 12μελούς αντιπροσωπείας της ΜedCruise από πέντε χώρες (Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Σλοβενία, Ελλάδα), θα εκπροσωπήσουν την Ένωση στο συνέδριο που οργανώνεται στο πλαίσιο της εν λόγω έκθεσης με συμμετέχοντες συνέδρους από σημαντικό αριθμό χώρων της Άπω Ανατολής.

Ο κ. Χατζάκος έχει προσκληθεί να παρουσιάσει και τις προοπτικές και την ελκυστικότητα της κρουαζιέρας στην Μεσόγειο στο ειδικό σεμινάριο εκπαίδευσης ταξιδιωτικών πρακτόρων από την Ασία. Με δεδομένη την ευρύτατη συμμετοχή εκπροσώπων κινέζικων ταξιδιωτικών πρακτορείων, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα διανεμηθεί ειδικό ενημερωτικό υλικό για την κρουαζιέρα στον Μεσογειακό χώρο στα κινεζικά.

Πρόκειται για την πρώτη δράση της ΜedCruise στην Ασία, η οποία εντάσσεται στην στρατηγική επικοινωνίας με τους επαγγελματίες της αγοράς κρουαζιέρας στις χώρες που εμφανίζουν ιδιαίτερη δυναμική ως ‘νέες πηγές’ επιβατών κρουαζιέρας – με τον στόχο της αύξησης των αριθμό των επιβατών στην Μεσόγειο να αποτελεί προοπτική με πολλαπλά οφέλη για τους ελληνικούς λιμένες και την εθνική οικονομία.

Κατά την πρώτη ημέρα της τετραήμερης επίσκεψής τους, οι εκπρόσωποι της MedCruise είχαν ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους του Marina Bay Cruise Τerminal της Σιγκαπούρης, έναν από τους πλέον σύγχρονους τερματικούς σταθμούς κρουαζιέρας στον κόσμο, ο οποίος τέθηκε σε πλήρη λειτουργία το 2012 και στην διαχείριση του μέσω σύμβασης παραχώρησης συμμετέχει με σημαντικό ποσοστό και η λιμενική αρχή (port authority) του λιμένα της Βαρκελώνης.

Το “άνοιγμα” συνεργασιών σε θέματα και λιμάνια κρουαζιέρας της Άπω Ανατολής και ιδιαίτερα της Κίνας, ενισχύθηκε μετά τις επισκέψεις επιτελικών στελεχών στον ΟΛΠ ΑΕ  των λιμένων Σαγκάης και Τιαντζίν, τα οποία μαζί με το Χονγκ Κονγκ αποτελούν τα τρία μεγαλύτερα λιμάνια της Κίνας. Η διασύνδεση αυτή, θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές, ιδιαίτερα την κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, αφού το ρεύμα Ιαπώνων και Κινέζων προς τη χώρα μας βαίνει συνεχώς αυξανόμενο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024