Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρουσίαση του επιχειρηματικού σχεδίου ανάπτυξης της Helexpo στον Αλογοσκούφη

Παρουσίαση του επιχειρηματικού σχεδίου ανάπτυξης της Helexpo στον Αλογοσκούφη

Τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την στρατηγική ανάπτυξης της Helexpo στην πενταετία 2005 – 2009, παρουσίασε ο πρόεδρος της εταιρίας κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, χτες Τετάρτη 20 Ιουλίου 2005, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και της συνάντησης του με…

Τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την στρατηγική ανάπτυξης της Helexpo στην πενταετία 2005 – 2009, παρουσίασε ο πρόεδρος της εταιρίας<...>κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, χτες Τετάρτη 20 Ιουλίου 2005, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και της συνάντησης του με τη διοίκηση του εκθεσιακού φορέα.

Ο κ. Θωμόπουλος, ανέπτυξε τις συνιστώσες ανάπτυξης της εταιρίας, παραδίδοντας στον κ. Αλογοσκούφη, καθώς και στον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκο Τσιαρτσιώνη, που συμμετείχε στη συνάντηση, τους τόμους με τις επιμέρους μελέτες, για να εισπράξει και από τους δύο υπουργούς τα συγχαρητήρια για την έως τώρα δραστηριοποίηση της διοίκησης, καθώς και για τα σχέδια της.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Helexpo κατέθεσε στον υπουργό, προκειμένου να εισηγηθεί στην κυβέρνηση, την πρόταση της διοίκησης της εταιρίας για τη συνένωση των δύο εταιριών, της Helexpo και της Δ.Ε.Θ. Α.Ε. σε μια ισχυρή ενιαία εταιρία, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η ανάπτυξη, περνά μόνο μέσα από αυτήν την προοπτική. Η ύπαρξη δύο εταιριών, τόνισε, δημιουργεί προβλήματα ανταγωνισμού και συμπληρωματικότητας στον εκθεσιακό φορέα, ενώ στα προβλήματα προσμέτρησε και αυτό των διπλών δαπανών.

Ο κ. Αλογοσκούφης, δεσμεύθηκε για λύση έως το τέλος του χρόνου, προκειμένου, όπως είπε, να εκτιμηθούν τα υπέρ και τα κατά και να αποφασισθεί το ωφελιμότερο, τονίζοντας, πάντως, ότι το μέλλον των δύο εταιριών είναι κοινό και κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην προεκλογική δέσμευση της Ν.Δ. για τη συνένωση των δύο εταιριών, ιδιαίτερα στο βαθμό που εξέλειπε ο λόγος της διάσπασης του εθνικού εκθεσιακού φορέα, που ήταν η αποκρατικοποίηση της Helexpo.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, χαρακτήρισε εντυπωσιακή τη δραστηριότητα και τον προγραμματισμό της Helexpo, που, όπως τόνισε, ενισχύει την κυβερνητική πολιτική για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. Από την περιχαράκωση, είπε, περάσαμε δυναμικά στην αξιοποίηση των ευκαιριών που παρουσιάζονται στη γειτονιά μας, στο σύνολο των γειτονικών χωρών που επιδιώκουν την ευρωπαϊκή πορεία, αξιοποιώντας τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες που μας παρέχονται. Ο κ. Αλογοσκούφης, χαρακτήρισε επίσης την Helexpo, ως έναν από τους κρίσιμους κρίκους στην αλυσίδα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, και την 70η Δ.Ε.Θ. σταθμό για την στρατηγική αυτή, ενώ ανακοίνωσε την πρόθεση του να εισηγηθεί την ένταξη της εταιρίας στο Εθνικό Συμβούλιο Εξαγωγών. Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, υπογράμμισε την επιτυχή πορεία της εταιρίας στο χρόνο που πέρασε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα του ότι ανάλογη θα είναι και στο μέλλον, ενώ στο αίτημα για συνένωση των δύο εταιριών, τόνισε, ότι τα επιχειρήματα και για τις δύο εξελίξεις είναι ισχυρά.

Παρουσιάζοντας τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Helexpo, ο κ. Θωμόπουλος, αναφέρθηκε στο βασικό στρατηγικό στόχο για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε Διεθνές Περιφερειακό Εκθεσιακό Κέντρο με την αξιοποίηση των χωρών των αναδυόμενων οικονομιών – Helexpo Countries, στα νέα εργαλεία marketing, που είναι ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής, το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, το Εθνικό Γραφείο Συνεδρίων Εκθέσεων και Επισκεπτών και στη νέα οργανωτική διάρθρωση που περιλαμβάνει νέο οργανόγραμμα. Επίσης, αναφέρθηκε στις νέες υποδομές και τα νέα εργαλεία υποδομών, που περιλαμβάνουν το νέο Εκθεσιακό Κέντρο στην Αττική και το Μητροπολιτικό Συνεδριακό Κέντρο, την Εταιρία Εκθεσιακών Παραγωγών, τις νέες υπηρεσίες και το ExpoPartenariat, στις Εθνικές Συνεργασίες, όπως με τον ΟΠΕ, τον ΕΟΤ, το ΥΠΕΞ, στις Διεθνείς Συνεργασίες με τις UFI, IAEM, AIPC, ICCA, ITTFA, στο επενδυτικό πρόγραμμα που αφορά ασφαλτοστρώσεις, ανακατασκευές περιπτέρων, εξοικονόμηση Ενέργειας, Concierge – Business Centers και, τέλος, στην ανάπτυξη του εκθεσιακού φορέα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Helexpo κ. Θέμης Καρτσιώτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην 70η Δ.Ε.Θ., στην οποία ο εκθεσιακός φορέας εγκαινιάζει τη στρατηγική αξιοποίησης των αναδυόμενων αγορών, η οποία συνεπάγεται και στρατηγική εξωστρέφειας, πωλήσεων και συνεργασιών. Ο κ. Καρτσιώτης, αναφέρθηκε επίσης στο 1ο Συνέδριο Διεθνούς Εμπορίου, που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών στο πλαίσιο της 70ης Δ.Ε.Θ., ενώ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα υψηλά απολογιστικά δεδομένα των εκθέσεων, που η νέα διοίκηση διοργάνωσε, στον ένα και πλέον χρόνο της θητείας της.

Προηγουμένως, ο υπουργός είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου και να ενημερωθεί για τις παρεμβάσεις που γίνονται μετατρέποντας το σε ένα φιλόξενο Εκθεσιακό Πάρκο, ενώ, λίγο πριν, στην πλατεία της ΧΑΝΘ, επιθεώρησε το σύμβολο της 70ης Δ.Ε.Θ., ένα τεράστιο αερόστατο, το οποίο συμβολίζει τη δυνατότητα των εκθετών και των επισκεπτών της φετινής διοργάνωσης, να κάνουν …το γύρο του κόσμου σε δέκα ημέρες.

Ο κ. Αλογοσκούφης, συναντήθηκε τέλος και με τη διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων της Helexpo, οι οποίοι του παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματα τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024