Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΠαρουσίαση του σχεδίου εθνικής στρατηγικής για τον ελληνικό τουρισμό στον ξένο Τύπο
Υπουργείο Τουρισμού

Παρουσίαση του σχεδίου εθνικής στρατηγικής για τον ελληνικό τουρισμό στον ξένο Τύπο

Ο γενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Τάσος Λιάσκος εξήρε το ρόλο των ξένων δημοσιογράφων για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό και την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού.

Στο σχέδιο εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Τάσος Λιάσκος μιλώντας σε ομάδα 35 δημοσιογράφων από χώρες της Ευρωζώνης κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν τους η Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο Μουσείο Ακρόπολης.

Το σχέδιο, όπως σημείωσε ο κ. Λιάσκος, στηρίζεται σε τέσσερις βασικές αρχές:

  • Την ανάπτυξη ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για τον τουρισμό και τις εναλλακτικές μορφές του (θαλάσσιος, ιατρικός, θρησκευτικός, αθλητικός, περιηγητικός, συνεδριακός τουρισμός κ.ά.)
  • Την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με διευκόλυνση των επενδύσεων και την αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ
  • Τη διασφάλιση της ποιότητας στις υποδομές και τις υπηρεσίες του τουρισμού
  • Την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας.

“Στο Υπουργείο Τουρισμού εργαζόμαστε συντονισμένα. Χτίζουμε  ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, που στηρίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του τουρισμού στην οικονομία. Βήμα – βήμα δημιουργούμε τη νέα τουριστική ταυτότητα της χώρας με έμφαση στο κομμάτι της ασφάλειας. Ασφάλεια για σταθερό οικονομικό περιβάλλον. Ασφάλεια για επενδύσεις και τουριστικό επιχειρείν. Ασφάλεια για ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα. Ασφάλεια και αντιγραφειοκρατικές διαδικασίες”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Λιάσκος απευθυνόμενος προς τους ξένους δημοσιογράφους, το ρόλο των οποίων εξήρε για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό και την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024