Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠαρουσίαση του We do local στα μέλη του ΣΕΤΕ
ΣΕΤΕ

Παρουσίαση του We do local στα μέλη του ΣΕΤΕ

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του προτύπου We do local τα μέλη του Συνδέσμου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη φάρμα Agreco, του ομίλου ξενοδοχείων της Grecotel – ιδρυτικού μέλους του We do local, που στόχο έχει να αναδείξει την αγροδιατροφική ζωή του νησιού στους επισκέπτες του.

Με αφορμή τη συνάντηση εργασίας του ΣΕΤΕ με παραγωγικούς φορείς στην Κρήτη, η εταιρεία Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία ΑΕ παρουσίασε το πρότυπο “We do local” στα μέλη του Συνδέσμου. Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για το πρότυπο “We do local” και πως αυτό συμβάλει στην επανατοποθέτηση του εθνικού τουριστικού προϊόντος, την ανάδειξη της ιδιαίτερης τοπικής φιλοξενίας και την στήριξη της τοπικής παραγωγής και οικονομίας μέσω της αλληλεπίδρασης με τον πολιτισμό, τον αγροδιατροφικό τομέα και τις τοπικές κοινωνίες, συνθέτοντας έτσι ένα στρατηγικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που μπορεί να δώσει το στίγμα για την βιώσιμη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του προτύπου “We do local” τα μέλη του Συνδέσμου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη φάρμα Agreco, του ομίλου ξενοδοχείων της Grecotel – ιδρυτικού μέλους του We do local, που στόχο έχει να αναδείξει την αγροδιατροφική ζωή του νησιού στους επισκέπτες του. Τα μέλη του ΣΕΤΕ περιηγήθηκαν από τον κ. Δημήτρη Καλαϊτζιδάκη, operator manager της Grecotel, σε μια ολιστική γαστρονομική και ανθρώπινη εμπειρία της Κρήτης παρουσιάζοντας τους με έναν μοναδικό τρόπο πως μια ξενοδοχειακή μονάδα της Ελλάδας, μπορεί να διασυνδεθεί με τον αγροδιατροφικό τομέα.

Δόθηκε η ευκαιρία στα μέλη του Συνδέσμου να επισκεφθούν μέσα στη φάρμα της Agreco, τον νερόμυλο, όπου μπορείς να παρακολουθήσεις στο μεν υπόγειο την περιστροφή της ρόδας από το ορμητικό νερό, στο δε ισόγειο την αντίστοιχη της μυλόπετρας που αλέθει το σιτάρι. Είδαν τις νοικοκυρές να ζυμώνουν ψωμιά, που θα μπουν στο ξυλόφουρνο για να ψηθούν. Επισκέφθηκαν το πατητήρι, όπου οι επισκέπτες μπορούν συμμετάσχουν στο πάτημα των σταφυλιών, ενώ περιηγήθηκαν στη φάρμα ανάμεσα στο βοτανικό και στο μίνι ζωολογικό κήπο. Η περιήγηση τελείωσε με κρητικό κέρασμα.

Το “We do local” είναι ένα εγχείρημα, το οποίο δημιουργήθηκε από δεκαπέντε σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας όλης της Κρήτης και δύο της Χαλκιδικής, σε συνεργασία με το φορέα πιστοποιήσεων Cosmocert AE και τη Local Food Experts sce. Έχει δημιουργηθεί για να πιστοποιεί τουριστικά καταλύματα και πλοία και λειτουργεί κάτω από μία συγκεκριμένη φιλοσοφία: διαδίδοντας τα τοπικά ήθη και έθιμα, παρουσιάζοντας την τοπική κουζίνα, υποστηρίζοντας τους τοπικούς παραγωγούς, με σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφορία, στηρίζοντας το τοπικό εργατικό δυναμικό. Το We do local έως σήμερα διαθέτει 30 πιστοποιημένα μέλη, 28 ξενοδοχειακές μονάδες και δύο πλοία.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
01/12/2023
30/11/2023
29/11/2023
28/11/2023
27/11/2023
24/11/2023