Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΠΑΣΟΚ: Ανυπαρξία στρατηγικής στον τουρισμό από την πλευρά της κυβέρνησης
Δηλώσεις της ευρωβουλευτού Μ. Κοππά στο sbc

ΠΑΣΟΚ: Ανυπαρξία στρατηγικής στον τουρισμό από την πλευρά της κυβέρνησης

“Θα στηρίξουμε τα όποια θετικά μέτρα για τον τουρισμό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, γιατί νιώθουμε ηθικά υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε τον κλάδο που πλήττεται”, δήλωσε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Μαριλένα Κοππά, στην…

“Θα στηρίξουμε τα όποια θετικά μέτρα για τον τουρισμό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, γιατί νιώθουμε ηθικά υποχρεωμένοι να<...> βοηθήσουμε τον κλάδο που πλήττεται”, δήλωσε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Μαριλένα Κοππά, στην εκπομπή Business & Travel, στο οικονομικό κανάλι sbc. Τόνισε παράλληλα ότι είναι σημαντική η λήψη των μέτρων, μολονότι αυτά θα έπρεπε να έχουν ληφθεί πολύ νωρίτερα, ενδεικτικό του γεγονότος ότι υπάρχει ανυπαρξία στρατηγικής στον τουρισμό από την πλευρά της κυβέρνησης. “Ο κόσμος του τουρισμού περιμένει εδώ και χρόνια μέτρα που θα τον βγάλουν από την κρίση, η οποία δεν ξεκίνησε τώρα. Παρότι παρουσιάζεται οριακή άνοδος στις αφίξεις υπάρχει δραματική πτώση των πραγματικών εσόδων στον τουρισμό, με αποτέλεσμα ο ιστός της περιφέρειας να απειλείται πραγματικά. Τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός βουλιάζει, ενώ δεν υπάρχει πολιτική crisis management”, συμπλήρωσε η κα Κοππά.

Όσον αφορά τα πρόσφατα γεγονότα που εξελίχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: “Τα πρόσφατα γεγονότα αμαύρωσαν την εικόνα της χώρας σε μια περίοδο που υπάρχει μεγάλη οικονομική κρίση και ο τουρισμός έχει ούτως ή άλλως πληγεί. Η εικόνα μιας χώρας σε πλήρη αναρχία κάνει κακό στον τουρισμό, αφού μεταφέρεται στο εξωτερικό μια εικόνα ανασφάλειας που ίσως έχει μακροχρόνιες συνέπειες στον τουρισμό. Το πρόβλημα είναι ότι τα αντανακλαστικά της Ελλάδας ήταν ανύπαρκτα, ούτως ώστε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις προς την αλλοδαπή όπου παρουσιάστηκε η εικόνα ζούγκλας”.

Τέλος, σχετικά με το πρόβλημα της βίζας που αντιμετωπίζουν οι τουρίστες από τις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως οι Ρώσοι, η κα Κοππά ανέφερε ότι είναι θέμα που πρόκειται να λυθεί. “Είναι αλήθεια ότι η ρωσική παρουσία στον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα, είναι πολύ μεγάλη. Οι Ρώσοι απαιτούν υψηλής ποιότητας τουρισμό και σε πολλές περιοχές έχουν καλύψει κενά από τουρίστες άλλων χωρών που λόγω οικονομικής κρίσης, δεν έρχονται τα τελευταία χρόνια”.

Εν τω μεταξύ, το μεγάλο ενδιαφέρον των Ρώσων επιχειρηματιών να επενδύσουν στην Ελλάδα, τόνισε ο πρόεδρος του Group Alexander the Great, κ. Μιχάλης Γιανναρόπουλος, στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής. Ο κ. Γιανναρόπουλος επισήμανε ότι οι Ρώσοι επιχειρηματίες επιθυμούν διακαώς να αυξήσουν τις επιχειρηματικές ενέργειες με τη χώρα μας, προσθέτοντας ότι εδώ και χρόνια ασκούν πιέσεις για τη δημιουργία ενός γεωργικού κέντρου που θα προμηθεύει τη Ρωσία με ελληνικά προϊόντα. “Εμείς είμαστε διστακτικοί και δεν καταλαβαίνω το γιατί”, υπογράμμισε.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024