Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΠΑΣΟΚ: Κάλλιο αργά παρά ποτέ για την προώθηση της Αθήνας
Η Αθήνα ως διεθνής city break προορισμός

ΠΑΣΟΚ: Κάλλιο αργά παρά ποτέ για την προώθηση της Αθήνας

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης, κα Aντζελα Γκερέκου, σχετικά με το πρόγραμμα επικοινωνίας και προβολής της Αθήνας, που ανακοίνωσε το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, έκανε την…

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης, κα Aντζελα Γκερέκου, σχετικά με το πρόγραμμα<...> επικοινωνίας και προβολής της Αθήνας, που ανακοίνωσε το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Το `κάλλιο αργά παρά ποτέ` θα μπορούσε να ίσχυε και στη συγκεκριμένη περίπτωση, εάν ο χρόνος δεν έπαιζε καθοριστική σημασία στις αποφάσεις. Από τον περασμένο Δεκέμβριο και μετά, το πρόβλημα της Αθήνας ήταν και παραμένει σημαντικό. Η εικόνα της ως μιας «ασφαλούς πόλης» έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό και αυτό είναι προφανές από τις σχετικές συζητήσεις και αναφορές που γίνονται στα διεθνή διαδικτυακά ταξιδιωτικά forum.

Το πρόβλημα είναι ότι η εξαιρετικά καθυστερημένη αντίδραση από πλευράς υπουργείου και κυβέρνησης, έχει επιτρέψει σε αυτή την εικόνα να εμπεδωθεί, γιατί στην επιλογή τουριστικού προορισμού η `από στόμα σε στόμα` πληροφορία, παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, ιδιαίτερα μάλιστα στο Διαδίκτυο, η κρισιμότητα του οποίου στον τουρισμό είναι τεράστια, αλλά για την πολιτική του υπουργείου συνεχίζει να αποτελεί `άγνωστη περιοχή`.

Επιπλέον, το να εφαρμόσει κανείς μια επικοινωνιακή πολιτική για την ενίσχυση της εικόνας της Αθήνας ως ενός `city break` προορισμού, θα είχε προφανώς μεγαλύτερο αποτέλεσμα, εάν κάτι τέτοιο στόχευε στη μετα-θερινή περίοδο, όπου το ενδιαφέρον των επισκεπτών θα εστιάζονταν στους αστικούς προορισμούς και όχι στα ελληνικά νησιά και στους παραθαλάσσιους τουριστικούς προορισμούς της περιφέρειας. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αθήνας ως `city break` προορισμού, θα έπρεπε να εστιασθούν στους λόγους που έχει ο επισκέπτης να βρεθεί στην πόλη εκτός της θερινής σεζόν, ούτως ώστε η Αθήνα να αυξήσει την επισκεψιμότητά της, πέρα από το πρόβλημα της εποχικότητας που αντιμετωπίζει συνολικά ο ελληνικός τουρισμός”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024