Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠΑΣΟΚ: Πολλά ερωτηματικά και γκρίζες ζώνες για το περιεχόμενο της συμφωνίας ΟΑ – MIG
Δήλωση του Γ. Παπακωνσταντίνου για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί πώλησης της ΟΑ

ΠΑΣΟΚ: Πολλά ερωτηματικά και γκρίζες ζώνες για το περιεχόμενο της συμφωνίας ΟΑ – MIG

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κ. Κ. Καραμανλή για την υπογραφή της σύμβασης για την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας στην εταιρεία […]

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κ. Κ. Καραμανλή για την υπογραφή της<...> σύμβασης για την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας στην εταιρεία MIG, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η σημερινή υπογραφή της σύμβασης για την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας στην εταιρεία MIG έρχεται μετά από μια μακρά περίοδο συστηματικής απαξίωσης της Ολυμπιακής από την σημερινή κυβέρνηση, με αποκορύφωμα την αναγγελία από τον πρωθυπουργό του `κλεισίματος` της εταιρείας το 2005, μετά την αποτυχία του αρχικού σχεδίου τεμαχισμού και εκποίησης της εταιρείας, και συνοδεύεται από ένα σημαντικό κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο, της τάξεως του 1,5 δισ. ευρώ, στο οποίο δεν αναφέρθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός.

Το ζητούμενο είναι η συγκεκριμένη λύση να αποδειχτεί βιώσιμη, διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον και τον ανταγωνισμό. Προς το παρόν, παραμένουν πολλά ερωτηματικά και γκρίζες ζώνες για το περιεχόμενο της συμφωνίας, η οποία δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί. Σε κάθε περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ έχει τοποθετηθεί υπέρ μιας λύσης μεικτού σχήματος με ιδιωτικά αλλά και δημόσια κεφάλαια, σε συνεργασία με διεθνή αερομεταφορέα. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξετάσουμε το τελικό κείμενο της συμφωνίας, όταν δημοσιοποιηθεί και έρθει στη Βουλή για κύρωση”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024