Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠΑΣΟΚ: “Πυροτέχνημα” η δημοπράτηση του Διεθνούς Αεροδρομίου της Κρήτης στο Καστέλλι
Δήλωση Γ. Μαγκριώτη σχετικά με τις ανακοινώσεις Γ. Σουφλιά για το αεροδρόμιο Καστελίου

ΠΑΣΟΚ: “Πυροτέχνημα” η δημοπράτηση του Διεθνούς Αεροδρομίου της Κρήτης στο Καστέλλι

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δημοσίων Έργων, κ. Γιάννης Μαγκριώτης, σχετικά με τις ανακοινώσεις του κ. Σουφλιά για το αεροδρόμιο Καστελλίου στην Κρήτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Ο κ. Σουφλιάς συνεχίζει την παράσταση προεκλογικών δημοπρατήσεων. Ακόμη ένα…

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δημοσίων Έργων, κ. Γιάννης Μαγκριώτης, σχετικά με τις ανακοινώσεις του κ. Γιώργου Σουφλιά για το Αεροδρόμιο Καστελλίου στην<…> Κρήτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ο κ. Σουφλιάς συνεχίζει την παράσταση προεκλογικών δημοπρατήσεων. Ακόμη ένα έργο, το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κρήτης στο Καστέλλι, αφού για πέντε χρόνια παρέμεινε σε απόλυτη ακινησία, τώρα και αυτό δημοπρατείται το Μάιο. Αυτό το Μάιο, θα δημοπρατηθούν τα περισσότερα έργα από όλα τα προηγούμενα χρόνια! Απορώ πως θα φτάσουν οι μέρες του. Όλοι καταλαβαίνουν πως είναι ακόμη ένα πυροτέχνημα στην προεκλογική προετοιμασία της Ν.Δ, με ανείπωτο λαϊκισμό και υποσχέσεις “μιας χρήσης”, χωρίς αντίκρισμα αλήθειας.

Επί πέντε χρόνια η κυβέρνηση, δια των αρμοδίων υπουργών, αλλά και του ιδίου του πρωθυπουργού, άπειρες φορές έχει ανακοινώσει την έναρξη κατασκευής του έργου. Να θυμίσω την ολιγόωρη επίσκεψη του κ. Σουφλιά (Μάιος 2008) στην Κρήτη, μόνο για την ανακοίνωση της έναρξης κατασκευής του Αεροδρομίου.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλλι της Κρήτης έπρεπε να είναι ανελαστική προτεραιότητα της ελληνικής Πολιτείας. Το 2003, το έργο είχε προωθημένες μελέτες. Η ΝΔ, μετά το Μάρτιο του 2004, δεν είχε το έργο στην προτεραιότητά της, γι’αυτό πέρασαν πέντε χρόνια απραξίας. Το έργο ακόμα δεν έχει ολοκληρωμένες μελέτες, ειδικά περιβαλλοντικές, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η διαδικασία των απαλλοτριώσεων, όπως δεν έχει και σχέδιο χρηματοδότησης, αφού θα κατασκευαστεί με το καθεστώς της σύμβασης παραχώρησης.

Όλα αυτά, τα πιο σημαντικά δηλαδή, θα τα κάνει ο κ. Σουφλιάς μέσα σε δύο μήνες. Το διαφημιστικό προεκλογικό σχέδιο είναι ακριβώς το ίδιο που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες το ΥΠΕΧΩΔΕ για τους Νέους Αυτοκινητοδρόμους Αττικής. Το ίδιο διαφημιστικό σχέδιο, με το ίδιο χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε για τον Οδικό Aξονα ΄Ακτιο- Αμβρακία. Τις επόμενες ημέρες, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν ανάλογα διαφημιστικά σχέδια προκηρύξεων και για άλλα έργα στη χώρα.

Φτάνουν πια οι `πέτσινες` προεκλογικές δημοπρατήσεις.
Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει κάθε μέρα το βασικό χαρακτηριστικό της πολιτικής της, την αφερεγγυότητα.
Δυστυχώς, όμως, με τον τρόπο αυτό που πολιτεύεται, καταρρακώνει και το κύρος της χώρας στο εξωτερικό.
Απαξιώνει όμως και τους πολιτειακούς θεσμούς απέναντι στον Έλληνα πολίτη.
Τα αναπτυξιακά, κοινωνικά και πολιτικά ρήγματα που δημιουργεί η κυβέρνηση της Ν.Δ είναι πολύ βαθιά.
Κάθε μέρα που περνά, είναι χαμένη μέρα, είναι μέρα που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια ανάτασης της χώρας και της οικονομίας.

Υ.Γ. Ο κ. Σουφλιάς στην τελευταία επίσκεψή του στην Κρήτη, τον Μάιο του 2008 δήλωσε: «Εκτιμάται ότι η ολοκλήρωση της προετοιμασίας αυτού του μεγάλης εθνικής σημασίας έργου υποδομής, μέχρι και τη διενέργεια του Διεθνούς Διαγωνισμού, θα διαρκέσει 15 μήνες, δηλαδή η δημοπράτηση του έργου θα γίνει το φθινόπωρο του 2009″.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024