Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαυλίδης: Η Ελλάδα βρίσκεται συνεχώς στους σχεδιασμούς των `Αγγλων tour – operators

Παυλίδης: Η Ελλάδα βρίσκεται συνεχώς στους σχεδιασμούς των `Αγγλων tour – operators

Ο Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλης Παυλίδης κατόπιν προσκλήσεως του Πρέσβεως κ. Simon Gass, έλαβε χτες μέρος σε ημερίδα με θέμα τον `Αειφόρο Τουρισμό`, που οργάνωσε η Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, τονίζοντας κατά την εισήγησή του ότι “η Ελληνοβρετανική τουριστική συνεργασία έχει να παρουσιάσει θετικά αποτελέσματα…

Ο Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλης Παυλίδης κατόπιν προσκλήσεως του Πρέσβεως<…> κ. Simon Gass, έλαβε χτες μέρος σε ημερίδα με θέμα τον `Αειφόρο Τουρισμό`, που οργάνωσε η Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, τονίζοντας κατά την εισήγησή του ότι “η Ελληνοβρετανική τουριστική συνεργασία έχει να παρουσιάσει θετικά αποτελέσματα, τα οποία κυρίως εκφράζονται με το σημαντικό αριθμό Ελλήνων τουριστών, που επισκέπτονται την Μ. Βρετανία, ιδίως το Λονδίνο, αλλά και τον ιδιαιτέρως υψηλό αριθμό Βρετανών που, κάθε χρόνο, οργανώνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα και κυρίως στα νησιά του Αιγαίου”.

“Το γεγονός” ανέφερε ο κ. Παυλίδης “ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει την 3η θέση στις επιλογές των Βρετανών τουριστών αποδεικνύει ότι βρίσκεται συνεχώς στους σχεδιασμούς των `Αγγλων tour – operators. Βέβαια τα τελευταία χρόνια, σε σύγκριση με το παρελθόν, παρατηρείται κάμψη του βρετανικού τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι η προσπάθεια που γίνεται από την ελληνική κυβέρνηση, ιδιαιτέρως το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, αλλά και από το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την προβολή, ιδιαιτέρως της νησιωτικής Ελλάδος, θα έχει και πάλι θετικά αποτελέσματα στη βρετανική αγορά”.

Ακόμα, ο Υπουργός, στα πλαίσια της ημερίδας, αναφέρθηκε και στο υπό ψήφιση Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, σύμφωνα με το οποίο ο τουρισμός είναι δικαίωμα των πολιτών, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι “ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό ως μέσο για την προαγωγή του τουρισμού και επιζητεί τη συνεργασία μεταξύ των κρατών – μελών με ορθές πρακτικές”.

Τέλος, σε ότι αφορά στο μέλλον του ελληνικού τουρισμού στα νησιά του Αιγαίου ο Υπουργός κ. Παυλίδης αναφέρθηκε στην “ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, χωρίς ωστόσο να θίγεται η ζωή των κατοίκων, στη δημιουργία ποιοτικών καταλυμάτων και στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, παραδοσιακού και σύγχρονου”. Μάλιστα, να σημειωθεί ότι στην κατεύθυνση αυτή εργάζονται τόσο το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όσο και το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024