Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαύλος Γερουλάνος: Ο τουρισμός από την κρίση βγήκε πάρα πολύ δυναμωμένος
Συνέντευξη του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού στον Αθήνα 9,84

Παύλος Γερουλάνος: Ο τουρισμός από την κρίση βγήκε πάρα πολύ δυναμωμένος

“Ο τουρισμός από την κρίση βγήκε πάρα πολύ δυναμωμένος, είναι ένα καλό πρότυπο για το πως θα έπρεπε να κοιτάμε την ανάπτυξη στην Ελλάδα. Ο πολιτισμός, παρά τις δυσκολίες, έχει καταφέρει να αντεπεξέλθει, πέρα από τις όποιες προσδοκίες…”, υποστήριξε ο υπουργός Πολιτισμού…

“Ο τουρισμός από την κρίση βγήκε πάρα πολύ δυναμωμένος, είναι ένα καλό πρότυπο για το πως θα έπρεπε να κοιτάμε την ανάπτυξη στην Ελλάδα. Ο πολιτισμός, παρά<...> τις δυσκολίες, έχει καταφέρει να αντεπεξέλθει, πέρα από τις όποιες προσδοκίες…”, υποστήριξε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ρ/Σ Αθήνα 9,84.

“Περιμέναμε ότι θα είχαμε μια πολύ ισχυρή μείωση του τουρισμού πέρυσι και τελικά κλείσαμε με 100 χιλιάδες επισκέπτες παραπάνω από την προηγούμενη χρονιά και, παρότι είχαμε τις μεγάλες μειώσεις στη Γερμανία -που η Ελλάδα απαξιωνόταν τότε- και την Αγγλία -η οποία πέρασε τη δική της οικονομική κρίση-, αυτές είναι οι δύο μεγάλες μας αγορές, ό,τι χάσαμε από την Αγγλία και τη Γερμανία το αναπληρώσαμε από την Τουρκία, το Ισραήλ, τη Ρωσία, σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό από τη Σερβία, από την Κίνα”.

“Η Κίνα είχε αύξηση πέρυσι 75%”, συμπλήρωσε ο υπουργός. “Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, ο ελληνικός τουρισμός δείχνει πραγματικά μια ωριμότητα, η οποία μπορεί να τον πάει στην επόμενη φάση της ανάπτυξής του και αυτό πρέπει να το υπογραμμίσουμε… Το πρώτο δίμηνο, φέτος, είχαμε μια αύξηση της τάξεως του 5% – 6%, το οποίο δείχνει ότι από πέρυσι φέρνουμε μια δυναμική φέτος, που αν συνεχιστεί, θα είναι μια καλή χρονιά για τον τουρισμό…”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024