Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠέθανε ο Βασίλης Πλεύρης, τ. πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου
Πρόσωπα

Πέθανε ο Βασίλης Πλεύρης, τ. πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου

Ο Βασίλης Πλεύρης ήταν πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου. Υπήρξε επίσης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, επί τη αγγελία του θανάτου του Βασίλη Πλεύρη, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα:

  • Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Ως δωρεά εις τη μνήμη του να καταθέσει το ποσό των 100 ευρώ σε ίδρυμα που θα υποδείξει η οικογένειά του.
  • Να παραστεί στην εξόδια ακολουθία εκπρόσωπος από την Ένωση.

Ο Βασίλης Πλεύρης υπήρξε από τους ιδρυτές της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, διετέλεσε επί 8 χρόνια πρόεδρος της και του έχει απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου προέδρου. Υπήρξε επίσης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Η ΠΟΞ για τον Β. Πλεύρη: “Άνθρωπος δημιουργικός, με όραμα για τον τουρισμό”
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων αποχαιρετά κι αυτό “με θλίψη και οδύνη έναν άξιο συνοδοιπόρο, έναν πιστό φίλο και συνεπή πρωτεργάτη που πάλεψε μαχητικά για τα δικαιώματα του κλάδου και συνέβαλε με όλες του τις δυνάμεις στην ανάδειξη του ελληνικού τουρισμού”, αναφέρεται σε σχετικά ανακοίνωση. “Ο Βασίλης Πλεύρης έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών και ο θάνατός του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Άνθρωπος δημιουργικός, με όραμα για τον τουρισμό, υπήρξε πάντοτε παρών στις προσπάθειες του συνδικαλιστικού βραχίονα της Ελληνικής Ξενοδοχίας, τον οποίο υπηρέτησε ως υπόδειγμα αγωνιστή από τη θέση του προέδρου της ΠΟΞ και αργότερα, ως επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Ο Βασίλειος Πλεύρης του Γεωργίου γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό στους Ατσιπάδες Κρήτης, το 1937. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και εργάστηκε ως καθηγητής στο Λύκειο ‘Κοραής’. Από τα φοιτητικά του χρόνια απασχολήθηκε στο χώρο των ελληνικών ξενοδοχείων αδιάλειπτα μέχρι το 1978, οπότε και ξεκίνησε τη δική του πετυχημένη επιχειρηματική πορεία ως ιδιοκτήτης των ξενοδοχείων ‘Αφροδίτη’ και ‘Απόλλων’ στην Κρήτη και ‘Silver Bay’ στη Λέσβο, συνολικής δυναμικότητας 800 κλινών. Η προσφορά του στον τόπο του, την πολυαγαπημένη του Κρήτη, θα αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους νεότερους.

Εξίσου πλούσια υπήρξε η συνδικαλιστική του δράση. Διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου από το 1986 έως το 1994, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων από το 1994 έως το 2000, ενώ στο χρονικό αυτό διάστημα εκλέχθηκε μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος του οποίου διετέλεσε Α’ αντιπρόεδρος.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και εκτίμηση. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του”.

(φωτό: neakriti).

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

21/03/2023
20/03/2023
17/03/2023
16/03/2023
15/03/2023
14/03/2023