Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠετραλιά: Η εικόνα της Ελλάδας παραμένει υψηλή
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης - ΔΕΘ

Πετραλιά: Η εικόνα της Ελλάδας παραμένει υψηλή

“Η φετινή χρονιά ήταν μια χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό. Δεκαεπτά εκατομμύρια τουρίστες φιλοξενήθηκαν και φιλοξενούνται στη χώρα μας, δηλαδή μιάμιση Ελλάδα μέσα στην Ελλάδα, με παράλληλη αύξηση σε μεγάλο ποσοστό του τουριστικού συναλλάγματος. Αυτό σημαίνει πως το τουριστικό συνάλλαγμα δίνει στην εθνική μας οικονομία περισσότερα από 1 δισ. ευρώ το μήνα”

“Η φετινή χρονιά ήταν μια χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό. Δεκαεπτά εκατομμύρια τουρίστες φιλοξενήθηκαν και φιλοξενούνται στη χώρα μας, δηλαδή μιάμιση Ελλάδα μέσα στην Ελλάδα, με παράλληλη αύξηση<...>σε μεγάλο ποσοστό του τουριστικού συναλλάγματος. Αυτό σημαίνει πως το τουριστικό συνάλλαγμα δίνει στην εθνική μας οικονομία περισσότερα από 1 δισ. ευρώ το μήνα” ανέφερε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, μιλώντας στα εγκαίνια περιπτέρου του Υπουργείου το Σάββατο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται πως στην τελετή εγκαινίων παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Αθανάσιος Οικονόμου και ο Πρόεδρος της HELEXPO κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος.

Μιλώντας για τις πυρκαγιές, η Υπουργός τόνισε ότι δεν επηρρεάστηκε η ροή του τουριστικού κύματος προς την χώρα μας, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα και πολύ δυνατά, ότι η εικόνα της χώρας μας, εικόνα την οποία χτίσαμε με πολύ κόπο τα τελευταία χρόνια, παραμένει υψηλή. Η Ελλάδα είναι μια από τις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου”.

“Η κυβέρνηση, το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης” πρόσθεσε “έχει θέσει πάρα πολύ υψηλά ως προτεραιότητα τον τομέα του τουρισμού. Η φετινή χρονιά, όπως είπα στην αρχή, ήταν μια χρονιά ρεκόρ και η καινούργια χρονιά που ξεκινά από τον Οκτώβριο προαλείφεται πολύ πιο δυνατή. Όλοι μαζί είμαστε έτοιμοι να σπάσουμε το φετινό ρεκόρ. Φέτος στο περίπτερο του Υπουργείου μας φιλοξενούμε τα τρία κέρινα ομοιώματα των τριών μεγάλων πολιτικών της σύγχρονης Ελλάδας που έβαλαν τη σφραγίδα τους στη πολιτική μας ιστορία, του Ελευθερίου Βενιζέλου, του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024