Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠετραλιά: Μέχρι 30% η αύξηση της τουριστικής κίνησης το 2007
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Πετραλιά: Μέχρι 30% η αύξηση της τουριστικής κίνησης το 2007

Σημαντική αύξηση της τάξης του 30% αναμένει για το 2007 η ηγεσία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης σύμφωνα με δηλώσεις της κυρίας Πετραλιά στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ρωσίας…

Σημαντική αύξηση της τάξης του 30% αναμένει για το 2007 η ηγεσία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης σύμφωνα με δηλώσεις<...> της κυρίας Πετραλιά στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ρωσίας.

Ανάμεσα στα βασικότερα σημεία της ομιλίας της ήταν:

  1. «Διανύουμε μια εξαιρετική εποχή για τον τουρισμό. Διεθνώς διευρύνεται ο χώρος της τουριστικής αγοράς δημιουργώντας νέες δυνατότητες και ευκαιρίες για μια σειρά από διαφορετικές μορφές τουριστικής δραστηριότητας»
  2. «Στην Ελλάδα εργαζόμαστε με σχέδιο και πρόγραμμα για να οδηγήσουμε τον ελληνικό τουρισμό ακόμα πιο ψηλά, ακόμα πιο μπροστά στην παγκόσμια κατάταξη».
  3. «Αυξάνουμε τους εθνικούς πόρους οι οποίοι σε συνδυασμό με τους ευρωπαϊκούς πόρους κατευθύνονται προς την ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας. Συνολικά, από τον αναπτυξιακό νόμο της ελληνικής κυβέρνησης και από τα ευρωπαϊκά προγράμματα έχουν εγκριθεί για τα επόμενα χρόνια επενδύσεις που ξεπερνούν το 1,6 δισεκατομμύριο ευρώ. Ο εθνικός προγραμματισμός επενδύσεων για τη νέα αναπτυξιακή περίοδο 2007-2013 προβλέπεται ότι θα έχει μια ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην τουριστική βιομηχανία».
  4. «Υλοποιούμε σήμερα ένα ιδιαίτερα δυναμικό και φιλόδοξο πρόγραμμα στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού marketing και προβολής του ελληνικού τουρισμού στις διεθνείς αγορές. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, αφού σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας θα έχουμε το 2006 μια αύξηση στις αφίξεις της τάξης του 10% σε σχέση με το 2005».
  5. «Το 2007 μπορούμε να έχουμε μια αύξηση της τάξης του 30% στον αριθμό των επισκεπτών, που θα έρθουν στην Ελλάδα απ’ όλο τον κόσμο».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων η κυρία Πετραλιά τόνισε μεταξύ άλλων ότι «τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει μία μεγάλη πολυεπίπεδη διαφημιστική εκστρατεία σε όλη την Ρωσία και κυρίως στις πόλεις που θεωρούνται πύλες για τους Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα» και κάλεσε τους Ρώσους δημοσιογράφους να επισκεφθούν και να γνωρίσουν την Ελλάδα.

Παράλληλα επισήμανε ότι «για την Ελλάδα θεωρείται πρώτη προτεραιότητα η ρωσική αγορά» και τόνισε ότι «η επίσκεψη μου είναι ένα μεγάλο βήμα, όμως θα προχωρήσουμε με ακόμη μεγαλύτερα».

Ερωτηθείσα για το θέμα της βίζας η κ. Πετραλιά δήλωσε ότι «ήδη εκδίδονται 1.800 βίζες καθημερινά και γίνονται προσπάθειες σε συνεργασία και με το ελληνικό προξενείο, προκειμένου να απλοποιηθούν οι διαδικασίες».
Σχετικά με την «αστεροποίηση» στα ξενοδοχεία η Υπουργός τόνισε ότι «η διαδικασία «αστεροποίησης» προχωρά και θα διευθετηθεί σύντομα και νομοθετικά».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024