Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠετραλιά: Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή δεν επηρεάζουν τον ελληνικό τουρισμό

Πετραλιά: Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή δεν επηρεάζουν τον ελληνικό τουρισμό

Την ικανοποίησή του για τα όσα έχουν επιτευχθεί στον τομέα του τουρισμού κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ., εξέφρασε χτες ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας»

Την ικανοποίησή του για τα όσα έχουν επιτευχθεί στον τομέα του τουρισμού κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ., εξέφρασε χτες ο Πρωθυπουργός<...>της χώρας, κ. Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας», ενώ οι εξελίξεις στον τουρισμό, όπως συμπλήρωσε «επιβεβαιώνουν την ορθότητα της απόφασης της κυβέρνησης να δημιουργήσει υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης».

Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, στην εισήγηση της στο Υπουργικό Συμβούλιο ανέπτυξε πλήρως τους στόχους του υπουργείου για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας, αναφερόμενη ειδικότερα στη χάραξη της νέας πολιτικής, στη συνεργασία με τις Κινεζικές αρχές ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2008, όπου η Ελλάδα θα είναι τιμώμενη χώρα, στο θρησκευτικό τουρισμό, στις κρουαζιέρες, στο στοίχημα της ποιότητας, στις επενδύσεις, στις προσδοκίες του τουρισμού από το Δ’ Κ.Π.Σ., στο νομοθετικό έργο του Υπουργείου, στο πρόγραμμα αξιοποίησης της τουριστικής περιουσίας, αλλά και στα προβλήματα της θερινής περιόδου, που απαιτούν άμεση ετοιμότητα.

Στη συνέχεια, η υπουργός μιλώντας για τις εξελίξεις στο Λίβανο και τη Μέση Ανατολή, υπογράμμισε ότι «είναι ιδιαίτερα σοβαρές, αλλά δεν επηρεάζουν τον ελληνικό τουρισμό», καθώς όπως εξήγησε «είναι γνωστό ότι η Ελλάδα είναι μία από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο και η τουριστική κίνηση δεν προβλέπεται ότι θα μειωθεί».

Σε δηλώσεις της, μετά το πέρας της συνεδρίασης, η κα Πετραλιά ανέφερε τα εξής: «Η Ελλάδα έχει ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα, στον Τουρισμό και στην τουριστική αγορά: Είμαστε η χώρα που, στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη οικονομία του Τουρισμού, παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και είμαστε ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς. Το 18% του ΑΕΠ το παράγει ο Τουρισμός. Ένας στους πέντε Έλληνες ασχολείται, άμεσα ή έμμεσα, με τον Τουρισμό. Αυτό το μεγάλο μας πλεονέκτημα μπορούμε να το αναδείξουμε ακόμη περισσότερο. Ως προορισμός είμαστε στην 15η θέση. Μπορούμε να ανέβουμε στους πέντε πρώτους δημοφιλέστερους προορισμούς».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024