Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠετραλιά: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας τροφοδοτούν ακόμη τον τουρισμό
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Πετραλιά: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας τροφοδοτούν ακόμη τον τουρισμό

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά δήλωσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 και η επιτυχία με την οποία διεξήχθησαν έδωσαν μια νέα δυναμική ανάπτυξης στη χώρα και συνεχίζουν να κεφαλαιοποιούνται μέχρι σήμερα σε πολλούς τομείς…

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά δήλωσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 και η επιτυχία με την οποία διεξήχθησαν έδωσαν μια<...> νέα δυναμική ανάπτυξης στη χώρα και συνεχίζουν να κεφαλαιοποιούνται μέχρι σήμερα σε πολλούς τομείς.

«Ειδικά για τον τουρισμό αποτελούν ορόσημο καθώς επανατοποθέτησαν τη χώρα μας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Η αξιοποίηση της παγκόσμιας εικόνας της Ελλάδας μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε ως μετρήσιμο αποτέλεσμα την αύξηση των τουριστικών αφίξεων στη χώρα κατά 5,6 % το 2005, κατά 8,44 % το 2006 -με ρεκόρ αφίξεων τα 15,7 εκατ. επισκέπτες- ενώ, και το 2007 η αύξηση αναμένεται να αγγίξει το 10%. Παράλληλα όμως με την αύξηση των επισκεπτών σημειώθηκε και αύξηση του τουριστικού συναλλάγματος στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό καθώς ο τουρισμός αναδείχθηκε σε έναν ισχυρά αναπτυξιακό παράγοντα για την οικονομία», πρόσθεσε η κυρία υπουργός.

Καταλήγοντας τόνισε ότι «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε συνδυασμό με τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις που ακολούθησαν και τις βελτιώσεις που πραγματοποιούνται στις τουριστικές υποδομές αναδεικνύουν σήμερα την Ελλάδα σε μια από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες τουριστικά χώρες επιτρέποντας μας έτσι να τοποθετούμε τον πήχη για την τουριστική ανάπτυξη ακόμα υψηλότερα στοχεύοντας μία από τις πέντε πρώτες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των τουριστικών προορισμών».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024