Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΠετραλιά: Προτεραιότητα για την Ελλάδα ο θαλάσσιος τουρισμός
Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού

Πετραλιά: Προτεραιότητα για την Ελλάδα ο θαλάσσιος τουρισμός

Το παρόν στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) έδωσε χτες η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη – Πάλλη Πετραλιά, ευχόμενη κατά τον χαιρετισμό της, το 2007 να είναι μια χρονιά δημιουργική, ήρεμη, με πολλά ευχάριστα γεγονότα, μια χρονιά, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού…

Το παρόν στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) έδωσε χτες η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη – Πάλλη Πετραλιά, ευχόμενη κατά τον χαιρετισμό της, το 2007<...>να είναι μια χρονιά δημιουργική, ήρεμη, με πολλά ευχάριστα γεγονότα, μια χρονιά, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και του τουρισμού μας γενικότερα, καθότι, όπως τόνισε “θετικές προοπτικές υπάρχουν και σε μας απομένει να τις εκμεταλλευτούμε σωστά, ώστε να δούμε τη χώρα μας να αναδεικνύεται Μητρόπολη του Παγκόσμιου Τουρισμού”.

Ο θαλάσσιος τουρισμός και το yachting είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του ελληνικού τουρισμού, ιδιαιτέρως αποδοτικό και ελπιδοφόρο. “Είναι ένας τομέας που”, κατά την κυρία υπουργό, “απαιτεί από όλους μας να δώσουμε την προσοχή μας, ώστε να αξιοποιήσουμε τον σπάνιο θαλάσσιο πλούτο μας, που μας δίνει ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών”. Όπως διαβεβαίωσε η κυρία Πετραλιά, από πλευράς Πολιτείας, υπουργείου και της ίδιας, υπάρχει ισχυρή θέληση και θετική διάθεση για την ανάδειξη των δυνατοτήτων αυτών, αφού ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί για την Ελλάδα προτεραιότητα και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην τουριστική πολιτική της χώρας.

“Είναι βασικό μέλημά μας να βελτιώσουμε τις υποδομές, το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών –αυτό βεβαίως αφορά όλους μας- και σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία να αναδείξουμε τον ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό σε ισχυρή δύναμη. Είμαστε διατεθειμένοι και αποφασισμένοι να μεταρρυθμίσουμε τον ελληνικό τουρισμό. Η συνεργασία μου με τον κ. Κεφαλογιάννη είναι πολύ στενή και αποφασίσαμε να ξεπεράσουμε όποιες γραφειοκρατικές τροχοπέδες υπάρχουν στην ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό ώστε να μπορέσει να πλεύσει με ούριους ανέμους πελάγη ευημερίας και ανάπτυξης. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, όμως είναι στο χέρι μας να βγούμε νικητές” κατέληξε η κυρία Πετραλιά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024