Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΠετραλιά: Το μέλλον για τον ελληνικό τουρισμό είναι ελπιδοφόρο
12ο Τουριστικό Πανόραμα 2007

Πετραλιά: Το μέλλον για τον ελληνικό τουρισμό είναι ελπιδοφόρο

Μέσα στα τελευταία 12 χρόνια η έκθεση “Τουριστικό Πανόραμα” έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην προβολή του ελληνικού τουρισμού, στην ανάδειξη των νέων τάσεων που κυριαρχούν στο χώρο του τουρισμού σε διεθνές επίπεδο, αλλά και στην εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για τις μεγάλες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης που διακρίνουν τη χώρα μας…

“Μέσα στα τελευταία 12 χρόνια η έκθεση “Τουριστικό Πανόραμα” έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην προβολή του ελληνικού τουρισμού, στην ανάδειξη των νέων τάσεων που κυριαρχούν στο χώρο του τουρισμού σε διεθνές<...>επίπεδο, αλλά και στην εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για τις μεγάλες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης που διακρίνουν τη χώρα μας” ανέφερε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, μιλώντας στα εγκαίνια της 12ης έκθεσης, που άνοιξε χτες το απόγευμα της πύλες της στο εκθεσιακό κέντρο ExpoAthens στην Ανθούσα. Όσον αφορά στη φετινή έκθεση, εκτίμησε πως θα είναι μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις που επιβεβαιώνουν ότι ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται στην καλύτερη, αλλά και ταυτόχρονα στην πλέον ελπιδοφόρο περίοδο των τελευταίων 25 χρόνων”.

Κάθε χρόνο η διοργάνωση του «Πανοράματος» συμπίπτει με την αρχή της θερινής τουριστικής περιόδου. Ουσιαστικά μαζί με το «Πανόραμα» εγκαινιάζουμε την ετήσια περίοδο αυξημένης ζήτησης για το ελληνικό τουριστικό προϊόν ανέφερε η κα Πετραλιά, προσθέτοντας πως “από τώρα και μέχρι τον Οκτώβριο γνωρίζουμε ότι θα επισκεφτούν την Ελλάδα πολλά εκατομμύρια επισκέπτες σχεδόν από όλες τις χώρες του κόσμου”.

“Εφέτος, σύμφωνα με όλα τα μέχρι σήμερα στοιχεία αφίξεων και κρατήσεων, είναι γνωστό ότι θα μας επισκεφτούν περισσότεροι τουρίστες από κάθε άλλη χρονιά στο παρελθόν. Τα πάντα στην Ελλάδα, από τα δίκτυα συγκοινωνιών, έως τα δίκτυα τροφοδοσίας και τα δίκτυα των οργανισμών κοινής ωφελείας θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την αυξημένη χρήση, την αυξημένη ζήτηση της θερινής περιόδου” τόνισε η κα υπουργός, υπογραμμίζοντας πως οι ευθύνες βαραίνουν όλους τους εμπλεκόμενους στον τουρισμό, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό χώρο. Στοίχημα όλων πρέπει να αποτελεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. “Η σύγχρονη Ελλάδα έχει όλα τα μέσα και τις δυνατότητες για να προσφέρει υπηρεσίες ευρωπαϊκού επιπέδου. Η έμφαση στην ποιότητα, ο έμπρακτος σεβασμός στον επισκέπτη γίνεται όλο και περισσότερο ένα οργανικό χαρακτηριστικό της ελληνικής βιομηχανίας των διακοπών, της αναψυχής και του ελεύθερου χρόνου”.

“Η ελληνική τουριστική βιομηχανία, μέσα από την ποιότητα”, ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Πετραλιά, “πρέπει διαρκώς να επενδύει στο μέλλον, να κερδίζει το στοίχημα του μέλλοντος, να χτίζει και να υλοποιεί το όραμα μιας Ελλάδας που διαρκώς ενισχύει τη θέση της και δεσπόζει στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία”.

Το «Τουριστικό Πανόραμα» μας προσφέρει κάθε χρόνο την ευκαιρία μιας «πανοραμικής θέας» στον ελληνικό τουρισμό. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους εκθέτες να έχουν κάθε χρόνο όλο και πιο θετικά αποτελέσματα και να συμβάλλουν με την δράση τους στην εδραίωση και τη διαρκή βελτίωση της φήμης της Ελλάδας. Το μήνυμά μας είναι ένα και είναι απλό: Το μέλλον για τον ελληνικό τουρισμό είναι ελπιδοφόρο. Το μέλλον είναι μπροστά μας. Μπορούμε να το κατακτήσουμε” κατέληξε στην ομιλία της η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης.

Τιμώμενες Περιοχές της έκθεσης φέτος είναι αφ΄ ενός η Πίνδος, σε συνεργασία με την Επιτροπή Παρακολούθησης του Ολοκληρωμένου Προγράμματος για την Βόρεια και Κεντρική Πίνδο στο οποίο συμμετέχουν τρεις Περιφέρειες και επτά Νομαρχίες και αφ΄ ετέρου η Εύβοια, μία από τις περιοχές που τιμούν την έκθεση συμμετέχοντας συνεχώς από το 1996.
Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 350 εκθέτες, μεταξύ των οποίων προορισμοί και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρειες, Νομαρχίες, Δήμοι κλπ.), επιχειρήσεις από όλο το φάσμα της τουριστικής αγοράς (Ξενοδοχεία, Τουριστικά Γραφεία, Ακτοπλοΐα, Αερομεταφορές, Υπηρεσίες, Εκδόσεις κ.α.) καθώς και φορείς και επιχειρήσεις από το εξωτερικό.

Η έκθεση περιλαμβάνει σημαντικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, και Ημερίδα με θέμα «Η μέγιστη αξιοποίηση του Internet είναι το μέλλον του Ελληνικού Τουρισμού» σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που θα διοργανωθεί στις 20 Απριλίου σε μία από τις Αίθουσες εκδηλώσεων του Εκθεσιακού Κέντρου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024