Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠιλοτικό πρόγραμμα αγροτουρισμού σχεδιάζεται για την Α. Μακεδονία – Θράκη

Πιλοτικό πρόγραμμα αγροτουρισμού σχεδιάζεται για την Α. Μακεδονία – Θράκη

Την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος αγροτουρισμού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της `Αγροτουριστικής Α.Ε.` του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Μπριγκίτα Παπασταύρου, […]

Την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος αγροτουρισμού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης <...>ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της `Αγροτουριστικής Α.Ε.` του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Μπριγκίτα Παπασταύρου, στα πλαίσια τριήμερης περιοδείας που πραγματοποίησε στην περιοχή, έπειτα από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας, κ. Μιχάλη Αγγελόπουλου.

Η κ. Παπασταύρου, αφού επισκέφτηκε αγροτουριστικές μονάδες στο Ν. Ροδόπης, στην Δαδιά του Έβρου, στο Τυχερό, στη Λευκίμη, στην Καβάλα και την Ξάνθη και αφού είχε μια σειρά επαφών με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, νομάρχες, δημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Θρακική Αγορά`, δήλωσε ότι “η πρώτη επαφή που είχα με την περιφέρεια ήταν πολύ θετική” και ανακοίνωσε ότι “έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε στον σχεδιασμό του 4ου πιλοτικού αγροτουριστικού προγράμματος της Α.Μ. – Θ. με πρωτοβουλία της περιφέρειας, της `Αγροτουριστικής Α.Ε.` και του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης”. Ενώ πρόσθεσε ότι “τα άλλα 3 πιλοτικά προγράμματα αφορούν την Ήπειρο, την Βόρεια Πελοπόννησο και το νομό Ρεθύμνου, όπου και άρχισε να υλοποιείται το 3ο πιλοτικό πρόγραμμα”.

Ακόμα, η κ. Παπασταύρου πρόσθεσε πως η περιοχή ενδείκνυται για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού, καθώς δεν έχει υποστεί τις αρνητικές συνέπειες του μαζικού τουρισμού, παραμένει πανέμορφη και άθικτη και έτσι σήμερα μπορούμε να σχεδιάζουμε σωστά, ωστόσο οι αποσπασματικές και μεμονωμένες προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα πρέπει να αποφευχθούν”. “Η περιοχή εδώ έχει τα πάντα που συνθέτουν αυτό το προϊόν που θέλουμε ν` αναπτύξουμε, έχει πολιτισμό, φυσική ομορφιά, έχει βουνά, θάλασσα, μονοπάτια και πολύ ωραίους ανθρώπους. Όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την ανάπτυξη, καθώς και τον κυριότερο παράγοντα, που είναι ο άνθρωπος” υπογράμμισε η πρόεδρος της `Αγροτουριστικής Α.Ε.`, στα πλαίσια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε, ενώ συμπλήρωσε ότι “για το λόγο αυτό θα συγκροτηθεί μια ομάδα εργασίας, η οποία θα αποτελείται από τοπικούς φορείς και παράγοντες για να εκπονήσουν μια συνολική πρόταση η οποία αναμένεται να διαρκέσει 2 με 3 μήνες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024