Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΠλωτά σεμινάρια προβολής των Δωδεκανήσων στο Δούναβη
Πρωτοβουλία του ΠΡΟΤΟΥΡ Ρόδου

Πλωτά σεμινάρια προβολής των Δωδεκανήσων στο Δούναβη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σεμινάριο προβολής των Δωδεκανήσων σε πλοίο στο Δούναβη στη Βιέννη 18 Φεβρουαρίου 2010. Πρόκειται για μια εξαιρετική και επιτυχημένη πρωτοβουλία του ΠΡΟΤΟΥΡ Ρόδου, σε συνεργασία με […]

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σεμινάριο προβολής των Δωδεκανήσων σε πλοίο στο Δούναβη στη Βιέννη<...> 18 Φεβρουαρίου 2010. Πρόκειται για μια εξαιρετική και επιτυχημένη πρωτοβουλία του ΠΡΟΤΟΥΡ Ρόδου, σε συνεργασία με την Κω και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου, που πραγματοποιείται πάνω σε ποταμόπλοιο το οποίο ξεκινά απο το Aμστερνταμ και καταλήγει στη Βιέννη.

Το οικονομικό κόστος της δράσης καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου, τη Ρόδο και το Δήμο της Κω, ενώ τον όλο συντονισμό είχε αναλάβει ο ΠΡΟΤΟΥΡ (Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού), λόγω της μοναδικής του εμπειρίας σε τέτοιου είδους δράσεις. Το 2009 συμπεριλήφθησαν ως σταθμοί η Βουδαπέστη (Ουγγαρία) και η Μπρατισλάβα (Σλοβακία) όπου συμμετείχε και η Κέρκυρα.

Παρά τις υπάρχουσες δυσκολίες, λόγω καιρικών συνθηκών που είχε ως αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατος ο διάπλους απο το Ρήνο στο Δούναβη του ποταμόπλοιου, επετεύχθη η πραγματοποίηση μιας εντυπωσιακής βραδιάς στη Βιέννη (σε άλλο πλοίο) μετά τις προσπάθειες που κατέβαλε το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας και προσωπικά ο διευθυντής του, κ. Σκορδάς. Ο τελευταίος στην ομιλία του, ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την αγάπη για την Ελλάδα, προέβη σε ενημέρωση ως προς τη νέα τουριστική πολιτική της χώρας μας και τους κάλεσε να συμβάλουν στην περαιτέρω προώθηση των κρατήσεων για την “ωραιότερη χώρα του κόσμου”.

Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί περί τα 400 άτομα διευθυντικά στελέχη τουριστικών γραφείων, πράκτορες, δημοσιογράφοι, η αυστριακή τηλεόραση, εκπρόσωποι σωματείων, όπως της Ένωσης Συνταξιούχων Αυστρίας (20.000 μέλη) και εκπρόσωποι της πόλης της Βιέννης.

Ήδη καθ`όλη την εβδομάδα, το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας, σε συνεργασία με το κρατικό ραδιόφωνο της Αυστρίας, το οποίο είναι πρώτο σε ακροαματικότητα, είχε καθημερινή εκπομπή αφιερωμένη στη Ρόδο, στη Κω και στα υπόλοιπα νησιά, η οποία συνοδευόταν με παιχνίδι γνώσεων, με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή.

Η χθεσινή εκδήλωση δεν περιορίστηκε σε μια απλή παρουσίαση των νησιών, αλλά είχε τη μορφή σεμιναρίου για επαγγελματίες του κλάδου. Οι εκπρόσωποι των φορέων που συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση προέβησαν σε μια βάθος ενημέρωση ως προς τις πτυχές, τις υποδομές και τις δυνατότητες του τουριστικού προϊόντος των Δωδεκανήσων.

Σε κάθε πλωτό σεμινάριο δίνεται η δυνατότητα σε έναν μεγάλο διοργανωτή ταξιδίων να παρουσιάσει αποκλειστικά και μόνο το πρόγραμμα του για Ελλάδα. Στη Βιέννη είχε προσκληθεί η Thomas Cook Neckermann, ενώ πέρισυ παρουσίασαν η TUI και η REWE Touristique.

Οι επαγγελματίες των νησιών είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους Αυστριακούς, τρόπους αντιμετώπισης προβλημάτων, κοινής διεξόδου απο την κρίση και περαιτέρω διεύρυνσης της συνεργασίας. Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημάνουμε ότι τα πλωτά σεμινάρια αλλά και κάθε είδος πρωτότυπου workshop προσφέρουν το κατάλληλο κλίμα επαγγελματικής συνεργασίας, κάτι το οποίο πολλές φορές δεν είναι δυνατόν να γίνει σε μεγάλες τουριστικές εκθέσεις.

Μετά τις παρουσιάσεις ακολούθησε δείπνο με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, επιμέλεια εκλεκτών μαγείρων απο τη Ρόδο, ελληνική μουσική και χοροί απο τα Δωδεκάνησα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024