Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΟΕΤ: Δυσαρέσκεια για την απουσία της από την συνάντηση των τουριστικών φορέων με τον Πρωθυπουργό

ΠΟΕΤ: Δυσαρέσκεια για την απουσία της από την συνάντηση των τουριστικών φορέων με τον Πρωθυπουργό

Η ΠΟΕΤ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, διαμαρτυρόμενη για την απουσία της από την συνάντηση του τουριστικού κλάδου με τον Πρωθυπουργό, έστειλε επιστολή προς τον ΕΟΤ και τον γ.γ. του κ. […]

Η ΠΟΕΤ<.>, Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, διαμαρτυρόμενη για την απουσία της από την συνάντηση του τουριστικού κλάδου με τον Πρωθυπουργό, έστειλε<...> επιστολή προς τον ΕΟΤ και τον γ.γ. του κ. Ευγένιο Γιαννακόπουλο, το γραφείο του Πρωθυπουργού, και το γραφείο του Υπουργού Ανάπτυξης η οποία υπογράφεται από τους προέδρους των ενώσεων-μελών της.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει:

«Κατ' αρχήν θέλουμε να συγχαρούμε την προσπάθεια του κυρίου Υπουργού Ανάπτυξης για την συνάντηση εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου με τον Πρωθυπουργό της χώρας, ένα θέμα τεράστιας σημασίας για την Εθνική μας Οικονομία, αλλά να διατυπώσουμε παράλληλα τη δυσαρέσκεια μας γιατί ακόμα δεν έχει γίνει αντιληπτή από τους συναρμόδιους φορείς και ιδιαίτερα από τον Ε.Ο.Τ η συνδικαλιστική οντότητα και εκπροσώπηση της Π.Ο.Ε.Τ<.>, η οποία απουσίαζε από την συνάντηση αυτή γεγονός που αποστέρησε από τον Πρωθυπουργό την σφαιρική πληροφόρηση για σημαντικές διαστάσεις του Ελληνικού τουρισμού στην περιφέρεια και όχι μόνο στην Αθήνα. Να υπάρχει δηλαδή έλλειμμα στην ενημέρωση και εκπροσώπηση, γεγονός που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το σκοπό της συνάντησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμφωνούμε απόλυτα με τον κύριο Πρωθυπουργό ο οποίος όπως μας μεταφέρθηκε, διατύπωσε την άποψη ότι στο χώρο υπάρχει πολυφωνία, προς αποφυγή της οποίας δημιουργήθηκε η Π.Ο.Ε.Τ και συνένωσε τις δώδεκα μεγαλύτερες ενώσεις της χώρας ώστε να υπάρχει ενιαία φωνή.

Κύριε Γενικέ, γνωρίζετε ότι η Π.Ο.Ε.Τ είναι ο αντιπροσωπευτικότερος δευτεροβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκτός του κέντρου εκπροσωπεί τις μεγάλες τουριστικές ενώσεις της περιφέρειας (Κρήτη, Κέρκυρα, Κως, Ρόδος, Μακεδονία κλπ), που με τη σειρά τους εκπροσωπούν τους tour operators, τα μεγάλα και μεσαία τουριστικά γραφεία που διαθέτουν την πλειονότητα των τουριστικών λεωφορείων, επιχειρήσεις δηλαδή που διακινούν το μεγαλύτερο ποσοστό του εισερχόμενου τουρισμού.

Εύλογα λοιπόν γεννάται το ερώτημα, γιατί μέχρι σήμερα η Π.Ο.Ε.Τ δεν συμμετέχει ανάλογα με τη συνδικαλιστική της οντότητα σε όλες τις συναντήσεις που διαμορφώνεται άποψη για τα τουριστικά τεκταινόμενα και δεν καταλαμβάνει θέσεις ανάλογες με την εκπροσώπηση της σε όλα τα συμβούλια και εκδηλώσεις που υφίστανται ή πραγματοποιούνται μέσω του φυσικού φορέα που ανήκει, δηλαδή του Ε.Ο.Τ;

Πρόσφατο παράδειγμα, αυτό της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού της 3ης Ιουλίου 2001, στο οποίο προφανώς κάποιο από τα μέλη του Συμβουλίου πρόσθεσε το όνομα του Προέδρου της Π.Ο.Ε.Τ ως μέλος της επιτροπής των τουριστικών επιβατικών μεταφορών χωρίς να έχει καν ερωτηθεί ο ίδιος, με προφανή σκοπό τον αποκλεισμό της Ομοσπονδίας από την Επιτροπή "Υπηρεσίες" στα αντικείμενα της οποίας περιλαμβάνονται και τα τουριστικά γραφεία, το κατ' εξοχήν δηλαδή αντικείμενο που εκπροσωπεί η Π.Ο.Ε.Τ ως δευτεροβάθμιο συλλογικό όργανο.

Η Π.Ο.Ε.Τ ως ο κατεξοχήν εκπρόσωπος τόσο των τουριστικών γραφείων όσο και των τουριστικών λεωφορείων, δικαιωματικά πρέπει να συμμετέχει και στις δυο επιτροπές με εκπρόσωπο της, στη μια δε εξ' αυτών, εσείς θα κρίνετε, θα πρέπει να είναι επί κεφαλής.

Κύριε Γενικέ, πρόθεση μας δεν είναι σε καμία περίπτωση να δημιουργήσουμε δυσκολίες τόσο στο έργο του Ε.Ο.Τ όσο και των συναρμόδιων φορέων αλλά αντίθετα να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας σε όποιες πρωτοβουλίες είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για τον τουρισμό της χώρας, αρκεί όμως να γίνει από κάθε αρμόδιο κατανοητό ότι απαιτούμε τη συμμετοχή μας ανάλογα με το θεσμικό ρόλο που έχουμε ως δευτεροβάθμιος φορέας που εκπροσωπεί ένα τεράστιο χώρο του κλάδου των τουριστικών γραφείων και των τουριστικών λεωφορείων, ιδιαίτερα της περιφέρειας που παίζει το σημαντικότερο ρόλο στον εισερχόμενο τουρισμό και κατά κανόνα αγνοείται σε όλα τα κέντρα λήψεως αποφάσεων».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024