Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΟΕΤ: Υποκλοπή του έργου των τουριστικών γραφείων και πούλμαν

ΠΟΕΤ: Υποκλοπή του έργου των τουριστικών γραφείων και πούλμαν

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που προκύπτουν από την ελλιπή εφαρμογή της τουριστικής νομοθεσίας στις τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και στον ελληνικό τουρισμό γενικότερα, όπως τουλάχιστον επισημαίνει η ΠΟΕΤ(Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού) σε επιστολή που απέστειλε…

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που προκύπτουν από την ελλιπή εφαρμογή της τουριστικής νομοθεσίας στις τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και στον ελληνικό τουρισμό<...>γενικότερα, όπως τουλάχιστον επισημαίνει η ΠΟΕΤ(Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού) σε επιστολή που απέστειλε προς την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης καθώς και στον υπουργό Δημοσίας Τάξης. Ειδικότερα, στην επιστολή γίνεται λόγος για την υποκλοπή του έργου των τουριστικών γραφείων αλλά και των πούλμαν.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, λειτουργούν τουριστικά γραφεία χωρίς το προβλεπόμενο σήμα λειτουργίας, οργανώνουν ταξίδια κυρίως για συλλόγους χωρίς καμία μέριμνα σε όσα αυστηρά προβλέπει για την προστασία των καταναλωτών προεδρικό διάγραμμα. Επίσης, εξυπηρετούν παράνομα αφικνούμενους στην Ελλάδα τουρίστες, διοργανώνουν παράνομα συνέδρια και εκδηλώσεις και λειτουργούν και διακινούν τουρίστες μέσω διαδικτύου ως τουριστικά γραφεία χωρίς καμία άδεια και τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Όσο αφορά τώρα στην υποκλοπή του έργου των πούλμαν, στην επιστολή προς την κυρία Πετραλιά και τον κ. Πολύδωρα, αναφέρεται ότι δεκάδες είναι τα παράνομα πούλμαν, που κυκλοφορούν ως “τουριστικά” και μεταφέρουν τουρίστες σε όλη την Ελλάδα, χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις ποιότητας και ασφάλειας. Ορισμένα ΚΤΕΛ, όπως αναφέρεται στην επιστολή, αφού εξασφάλισαν από το κράτος πρωτοφανή προνόμια και προστατευτισμό, παραβιάζουν συστηματικά τον σχετικό νόμο και πραγματοποιούν έργο που αποκλειστικά ανήκει στα τουριστικά πούλμαν.

Επίσης, πολλοί δήμοι, επικαλούμενοι το δήθεν “κοινωνικό τους έργο”, χρησιμοποιούν παράνομα ιδιόκτητα πούλμαν, συχνά κακής ποιότητας, για να οργανώνουν εκδρομές δημοτών τους αλλά και μαθητών, με προφανείς τις ψηφοθηρικές επιδιώξεις.

Και η επιστολή καταλήγει με το αίτημα προς τους αρμοδίους να δώσουν τις απαιτούμενες κατευθύνσεις, αλλά και να προχωρήσουν στην ενίσχυση της τουριστικής αστυνομίας ώστε να μπορεί να πραγματοποιεί τους απαραίτητους ελέγχους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024