Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠολιτιστικό και Οικολογικό τουρισμό αναπτύσσουν οι Κυκλάδες

Πολιτιστικό και Οικολογικό τουρισμό αναπτύσσουν οι Κυκλάδες

Το άλλο πρόσωπο των Κυκλάδων παρουσίασαν στη διάρκεια της έκθεσης «Τουριστικό Πανόραμα ‘99», ο Νομάρχης Κυκλάδων κ. Παναγιώτης Ρήγας και στελέχη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με τον κ. Ρήγα οι […]

Το άλλο πρόσωπο των Κυκλάδων παρουσίασαν στη διάρκεια της έκθεσης «Τουριστικό Πανόραμα ‘99», ο Νομάρχης Κυκλάδων κ. Παναγιώτης Ρήγας και στελέχη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με τον κ. Ρήγα οι Κυκλάδες<.> ως συνδυασμός προορισμών με μοναδικά φυσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά, θα δημιουργήσουν και θα αναδείξουν νέες μορφές τουρισμού, όπως ο πολιτιστικός και ο οικολογικός, εμπλουτίζοντας το τουριστικό προϊόν τους, με βασικούς στόχους παράλληλα την ποιότητα και τον εκσυγχρονισμό δυναμικού και υποδομών.
Μεταξύ των βασικών αξόνων και των δρασεων στους οποίους θα επικεντρωθούν οι προσπάθειες ανάπτυξης των φορέων αυτοδιοίκησης, όπως ανέφερε ο κ. Ρήγας περιλαμβάνονται: Η εκπόνηση και υλοποίηση του προγράμματος χάραξης διαδρομών πολιτιστικού ενδιαφέροντος στα νησιά ή περιοχές των νησιών που συγκεντρώνουν προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει περίπου 70 διαφορετικές περιηγήσεις σε 13 νησιά (Αμοργό, Ανάφη, Άνδρο, Θηρασία, Ιο, Κέα, Νάξο Σαντορίνι, Σέριφο, Σίκινο, Σίφνο, Φολέγανδρο).
Η υλοποίηση προγράμματος κατάρτισης νέων που θα ειδικευτούν ως οδηγοί στα πολιτιστικά αυτά μονοπάτια, με χρηματοδότηση από τα νομαρχιακά προγράμματα.
Η ολοκλήρωση ενός σημαντικού δικτύου μαρινών, μικρών, καταφυγίων και αγκυροβολίων για την υποστήριξη και προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού. Σύμφωνα με τον κ. Ρήγα, υπάρχει σημαντική ζήτηση για αγκυροβόλια και ελλιμενισμό για περίπου 15.000 σκάφη, ενώ οι υφιστάμενες υποδομές καλύπτουν τις ανάγκες μόνο περίπου 3.000 σκαφών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται τα έργα για δύο μαρίνες στην Σύρο, μία στη Νάξο, στην Κύθνο, στη Νάουσσα Πάρου, στον Αδάμαντα Μύλου και στο Μπατσί Άνδρου.
Η ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, η διάσωση και αξιοποίησή τους. Μεταξύ των προϊόντων αυτών περιλαμβάνονται παραδοσιακά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα (κρασί, ντομάτα, τυρί, γάλα, φάβα, κ.ο.κ.) αλλά και άλλα όπως π.χ. τα κεραμικά της Σίφνου τα καλάθια της Τήνου κ.λπ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024