Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠόλος έλξης σημαντικών προσωπικοτήτων το συνέδριο του HAPCO
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Συνεδριακό και Επαγγελματικό Τουρισμό

Πόλος έλξης σημαντικών προσωπικοτήτων το συνέδριο του HAPCO

Ξεκίνησαν χτες, Πέμπτη 15 Μαρτίου 2007, οι εργασίες του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για το Συνεδριακό και Επαγγελματικό Τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με θέμα «Ανθρώπινοι Πόροι, Τεχνολογία και Marketing: Συντελεστές Επιτυχίας του Συνεδριακού Τουρισμού». Το συνέδριο που διοργανώθηκε από τον HAPCO, προσέλκυσε σημαντικές προσωπικότητες…

Ξεκίνησαν χτες, Πέμπτη 15 Μαρτίου 2007, οι εργασίες του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για το Συνεδριακό και Επαγγελματικό Τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με θέμα «Ανθρώπινοι Πόροι, Τεχνολογία<...>και Marketing: Συντελεστές Επιτυχίας του Συνεδριακού Τουρισμού». Το συνέδριο που διοργανώθηκε από τον HAPCO, προσέλκυσε σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του συνεδριακού τουρισμού. Το συνέδριο συνέπεσε με τα 10 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας του HAPCO.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του HAPCO, κ. Δημήτρης Μάντζιος, μίλησε για τις προσπάθειες ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού με σταθερά βήματα προς την κατάκτηση μεγαλύτερου μεριδίου της αγοράς. Ανέφερε τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και σημείωσε πως δεν υλοποιήθηκε η υπόσχεση της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρίας Πετραλιά για την προβολή του συνεδριακού τουρισμού στην τρέχουσα διαφημιστική εκστρατεία, όπως και στην προηγούμενη. Αντίθετα ο κ. Χάρης Κοκκώσης, Ειδικός Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, εκ μέρους της Υπουργού είπε πως εκτός από την προώθηση μέσω του αναπτυξιακού νόμου σημαντική είναι η προώθηση μέσω της διαφήμισης του προϊόντος.

Ο κ. Σταύρος Ανδρεάδης, Πρόεδρος Δ.Σ. του ΣΕΤΕ σημείωσε το πολύ μικρό μερίδιο της αγοράς που κατέχει η χώρα μας στον παγκόσμιο (2,1%), αλλά και ειδικά στο συνεδριακό (0,7%) τουρισμό. Είπε χαρακτηριστικά πως «είναι πραγματικά ντροπή μας να μην έχουμε συνεδριακό κέντρο στην Αθήνα». Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάπτυξη των αερομεταφορών, έτσι ώστε να αναπτυχθούν οι μικροί συνεδριακοί προορισμοί.

Σημαντική ήταν η άποψη του κ. Ζαχαρία Καπλανίδη, Προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, σχετικά με τα έσοδα που μπορεί να έχει η χώρα από τα συνέδρια.

Συνεχίζοντας ο κ. Πάρις Τσάρτας, Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης και Διευθυντής στο Πρόγραμμα «Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μίλησε για τις αλλαγές στη λειτουργία του τουριστικού τομέα, στην αγορά εργασίας του τουρισμού και στα τουριστικά κίνητρα. Βάση αυτών των αλλαγών σημείωσε τις ανάγκες της αγοράς για δια βίου εκπαίδευση.

Σημαντική ήταν η ομιλία του κ. Δημήτρη Κούτουλα, Σύμβουλου Τουριστικής Ανάπτυξης και Marketing, Διδάσκοντος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, για τη δημιουργία του Greek Convention Bureau, η οποία θα προσφέρει προφανή αναπτυξιακά οφέλη στο χώρο των συνεδρίων και φυσικά ότι είναι η προϋπόθεση για την αύξηση του μεριδίου της αγοράς.

Σε αυτό το σημείο ο κ. Μάντζιος μίλησε για την αναστολή της λειτουργίας του Athens Convention and Visitors Bureau, λόγω μηδενικής υποστήριξης. Σημείωσε επίσης και την προθυμία του σημερινού Δημάρχου Αθηναίων κ. Κακλαμάνη για βοήθεια.

Επίσης σημαντική ήταν η ομιλία του κ. Καπλανίδη σχετικά με την αιχμή του δόρατος στην ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού, το διεθνές lobbying. Επισήμανε επίσης πως δυστυχώς, δεν είναι η Ελλάδα προφανής προορισμός για συνεδριακό τουρισμό.

Ακολούθως πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η παρουσίαση του κ. Παναγιώτη Ποδηματά, Ταμία του Δ.Σ. του HAPCO, σχετικά με την ανάπτυξη της τεχνολογίας για τον συνεδριακό τουρισμό, όπως επίσης φαντασμαγορικό ήταν το σχετικό show που παρουσιάστηκε στην ΙΤΒ της προηγούμενης εβδομάδας.

Στο τέλος της τρίτης θεματικής ενότητας έγινε η Γενική Συνέλευση και οι Αρχαιρεσίες του HAPCO, που απευθύνονταν μόνο στα μέλη και ακολούθησε επίσημο δείπνο για τον εορτασμό των 10 χρόνων λειτουργίας του HAPCO.

Οι εργασίες του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για το Συνεδριακό και Επαγγελματικό Τουρισμό, θα ολοκληρωθούν σήμερα με την παρουσίαση και συμμετοχή των συνέδρων στα Workshops και με το ενδιαφέρον να κορυφώνεται στην τελική συζήτηση.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024