Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΟΣΕΜ: Προσοχή στην επιλογή πρακτορείου για τις σχολικές εκδρομές

ΠΟΣΕΜ: Προσοχή στην επιλογή πρακτορείου για τις σχολικές εκδρομές

Προσοχή στην επιλογή τουριστικού γραφείου για την πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών συνέστησε στους γονείς των μαθητών ο πρόεδρος της ΠανελλαδικήςΟμοσπονδίας Επαγγελματιών Οδηγών Μεταφοράς – ΠΟΣΕΜ, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, μιλώντας σε […]

Προσοχή στην επιλογή τουριστικού γραφείου για την πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών συνέστησε στους γονείς των μαθητών ο πρόεδρος της Πανελλαδικής<...>Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Οδηγών Μεταφοράς – ΠΟΣΕΜ, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, μιλώντας σε προχτεσινή συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, καθώς κριτήριο επιλογής τους, όπως τόνισε δεν πρέπει να είναι οι διάφορες προσφορές και τα δώρα, αλλά η τήρηση των κανόνων ασφαλείας, όσον αφορά στην απασχόληση των οδηγών και την κατάσταση των λεωφορείων.

Ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτηριστικά ανέφερε πως “φτάνουν να τάζουν διάφορα, όπως CD, DVD, ακόμη και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αρκεί να πάρουν το μεταφορικό έργο, χωρίς πολλές φορές να πληρούν τις προϋποθέσεις”. “Κανείς γονιός όμως δεν ψάχνει παραπέρα, να δει αν τα ελαστικά των πούλμαν είναι κατάλληλα, αν τα μηχανικά του μέρη λειτουργούν άψογα ή αν το τουριστικό γραφείο εξαντλεί τους οδηγούς, υποχρεώνοντάς τους σε υπερεργασία για να μειωθούν τα κόστη” πρόσθεσε.

Όπως κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές των αυτοκινητιστών, ελάχιστα πρακτορεία – ακόμη λιγότερα είναι εκείνα, που εκτελούν μεταφορές υλικού και όχι προσωπικού – μισθώνουν δύο οδηγούς ανά όχημα σε ταξίδια μακρινών αποστάσεων, όπως ο νόμος ορίζει”.

“Τον παραβιάζουν καθημερινά στην πράξη” υποστήριξε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οδηγών Αυτοκινήτων Μακεδονίας – Θράκης `Ο Ερμής`, κ. Κώστας Κατσαβούνης. “Και όχι μόνο αυτό, αλλά προσλαμβάνουν και προσωπικό χαμηλού κόστους, αλλοδαπούς από τα Βαλκάνια για τους οποίους κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι διαθέτουν τα απαραίτητα διπλώματα και την εμπειρία, ώστε να οδηγούν μεγάλα οχήματα, ειδικά όταν μεταφέρουν κόσμο”.

Αξιοσημείωτο της όλης κατάστασης είναι το γεγονός ότι οι αυτοκινητιστές κατ` επανάληψη έχουν προσφύγει στην επιθεώρηση εργασίας και στο ΙΚΑ, καταγγέλλοντας διάφορες υποθέσεις αυθαιρεσίας των εργοδοτών, αλλά, εκτός από κάποια μικροπρόστιμα, δεν ελήφθησαν δραστικά μέτρα, όπως καταγγέλλουν.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024